PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA-funktio

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA-funktio pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA-funktion osat

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA(luku, [merkitsevyys])

Osa Kuvaus

Huomioitavaa

luku Arvo, joka pyöristetään alaspäin merkitsevyyden lähimpään kokonaislukukerrannaiseen.
merkitsevyys Luku, jonka kerrannaiseen luku pyöristetään.
  • Valinnainen (oletus 1).
  • Tämän arvon etumerkkiä ei huomioida.

Esimerkkikaavat

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA(-10.5, 1)

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA(96, 10)

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA(-23.25,0.1)

Huomioitavaa

• Desimaaleja sisältävät positiiviset luvut pyöristetään oletuksena alaspäin lähimpään kokonaislukuun. Esimerkiksi 4.8 pyöristetään arvoksi 4.
  • Negatiiviset luvut pyöristetään alaspäin (poispäin nollasta). Esimerkiksi -4.8 pyöristetään arvoksi -5.

Esimerkkejä

A B
1 Kaava Tulos
2 =PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA(-10.5, 1) -11
3 =PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA(96, 10) 90
4 =PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.TARKKA(-23.25, 0.1) -23.3

Aiheeseen liittyvät funktiot

• PYÖRISTÄ.KERR.ALAS: PYÖRISTÄ.KERR.ALAS-funktio pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.
  • PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.MATEMAATTINEN: PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.MATEMAATTINEN-funktio pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen. Negatiiviset luvut pyöristyvät nollaa kohti tai nollasta poispäin moodi-argumentin mukaan.
  • PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS: PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.
  • PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN: PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen. Sen moodi määrittää, pyöristetäänkö negatiiviset luvut nollaa kohti vai nollasta poispäin.
  • PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.TARKKA:PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.TARKKA-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen. Jos luku on positiivinen tai negatiivinen, se pyöristetään ylöspäin.
  • PYÖRISTÄ.DES.ALAS: PYÖRISTÄ.DES.ALAS-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina alaspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.
  • PYÖRISTÄ: PYÖRISTÄ-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään perusehtojen mukaan.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.