DECIMAL-funktion

DECIMAL-funktionen konverterer tekstens repræsentation af et tal i et andet grundtal til grundtallet 10 (decimal).

Dele af en DECIMAL-formel

DECIMAL(værdi, basis)

Del Beskrivelse Noter
værdi Den ikke-signerede værdi, der skal konverteres til decimal, angivet som en streng.
basis Basisen (eller radix) for at konvertere nummeret til. Basisen er et heltal mellem 2 og 36.

Eksempel på formel

DECIMAL(101,2)

Noter

• Strengenes repræsentation af værdien bruges, som kun skal indeholde numeriske tegn (dvs. at en videnskabelig notation ikke er tilladt). Teksten i en streng må ikke være længere end 255 tegn.
  • DECIMAL-funktionen konverterer kun til positive heltal.

Eksempel

A B
1 Formel Resultat
2 =DECIMAL(101,2) 5

Relaterede funktioner

• BASIS: Funktionen BASIS konverterer et decimaltal til en tekstrepræsentation i et andet grundtal.
  • BIN.TIL.DEC: Funktionen BIN.TIL.DEC et binært tal med fortegn til decimalformat.
  • BIN.TIL.HEX: Funktionen BIN.TIL.HEX konverterer et binært tal med fortegn til et hexadecimalt format med fortegn.
  • BIN.TIL.OKT: Funktionen BIN.TIL.OKT konverterer et binært tal med fortegn til et oktalt format med fortegn.
  • OCT.TIL.BIN: Funktionen OKT.TIL.BIN konverterer et oktalt tal med fortegn til et binært format med fortegn.
  • OKT.TIL.DEC: Funktionen OKT.TIL.DEC konverterer et oktalt tal med fortegn til et decimalt format.
  • OKT.TIL.HEX: Funktionen OKT.TIL.HEX konverterer et oktalt tal med fortegn til et hexadecimalt format med format med fortegn.
  • DEC.TIL.BIN: Funktionen DEC.TIL.BIN konverterer et decimaltal til binært format med fortegn.
  • DEC.TIL.OKT: Funktionen DEC.TIL.OKT konverterer et decimaltal til et oktalt format med format.
  • DEC.TIL.HEX: Funktionen DEC.TIL.HEX konverterer et decimaltal til et hexadecimalt format med fortegn.
  • HEX.TIL.DEC: Funktionen HEX.TIL.DEC konverterer et hexadecimalt tal med fortegn til decimalformat.
  • HEX.TIL.BIN: Funktionen HEX.TIL.BIN konverterer et hexadecimalt tal med fortegn til binært format med fortegn.
  • HEX.TIL.OKT: Funktionen HEX.TIL.OKT konverterer et hexadecimalt tal med fortegn til et oktalt format med fortegn.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.