Presenter lysbilder med teksting

Når du presenterer lysbilder, kan du slå på automatisk teksting for å vise hva foredragsholderen sier, i sanntid.

Anbefalte nettlesere og skjermlesere

Chrome anbefales til Dokumenter-apper. I tillegg anbefales

• NVDA eller JAWS i Windows
  • ChromeVox i ChromeOS
  • VoiceOver i MacOS

Trinn 1: Konfigurer mikrofonen

For å bruke teksting med Google Presentasjoner må mikrofonen på datamaskinen være slått på og fungere.

Det finnes mange typer enheter og mikrofoner, så se etter veiledningen i manualen som fulgte med datamaskinen. Mikrofoninnstillingene finner du vanligvis under Systeminnstillinger på en Mac eller Kontrollpanel på en PC.

Google Presentasjoner bruker mikrofonen på datamaskinen eller en ekstern mikrofon som er koblet til datamaskinen.

Trinn 2: Presenter med teksting

1. Koble til Internett.
  2. Åpne presentasjonen din i Google Presentasjoner.
  3. For å begynne å presentere klikker du på Presentér eller trykker på hurtigtasten som gjelder for nettleseren du bruker:
    • Chrome OS: Ctrl + søketasten + 5
    • Windows: Ctrl + F5
    • Mac: ⌘ + Shift + Enter
  4. Nederst til venstre på Presenter-skjermen klikker du på Mer Merog så Innstillinger for teksting og så Slå teksting av/på. Alternativt kan du trykke på snarveien som vises for nettleseren:
    • Chrome OS eller Windows: Ctrl + Shift + c
    • Mac: ⌘ + Shift + c
  5. Mens du snakker, vises tekstingen nederst på skjermen. Tekstingen inneholder ikke tegnsetting.
  6. For å endre tekstplassering eller -størrelse, klikk på rullegardinmenyen Nedoverpil ved siden av «Innstillinger for teksting».
  7. For å slå av tekstingen klikker du på Innstillinger for teksting eller trykker på hurtigtasten for nettleseren du bruker.
    • Chrome OS eller Windows: Ctrl + Shift + c
    • Mac: ⌘ + Shift + c

Tips: Tekstingen blir ikke lagret.

Tips for bruk av teksting

• Hvis du presenterer lysbilder via programvare for videokonferanser (for eksempel Google Meet), vises tekstingen på den delte skjermen. Du bør gi publikum de rette forventningene ved å fortelle dem at tekstingen kommer fra Google Presentasjoner, ikke videokonferanseprogramvaren, og at det bare er foredragsholderen som blir tekstet.
  • Enkelte personer synes at teksting kan være distraherende, så du bør spørre de tilstedeværende om det er greit å slå på tekstingen.
  • Tekstingen og mikrofonen slås av automatisk hvis det ikke registreres noen aktivitet på datamaskinen din i løpet av 30 minutter.

Feilsøk teksting

Hvis tekstingen ikke fungerer, kan du prøve følgende:

• Reduser bakgrunnsstøyen, eller gå til et roligere rom.
  • Sjekk mikrofoninnstillingene i både system- og nettleserinnstillingene.
  • Koble til en ekstern mikrofon.
  • Kontroller at mikrofonen er koblet til og ikke brukes av et annet program.
  • Juster inngangsvolumet til mikrofonen din.
  • Start datamaskinen på nytt.
  • Tøm bufferen i nettleseren.

Tips: Tekstingen er basert på maskinlæring. Tekstingen avhenger av lydinndata fra personen som snakker, inkludert aksent, stemmemodulering og uttale. Språkforståelsesmodeller bruker milliarder av vanlige uttrykk og setninger til automatisk transkripsjon av talte ord. Derfor kan de gjenspeile menneskelige kognitive bias. Derfor er ikke tekstingen nødvendigvis en fullstendig og nøyaktig transkripsjon av det den aktuelle personen sier. Google har som mål å lage produkter som fungerer godt for alle, og vi forsker aktivt på utilsiktet bias og strategier for å håndtere og redusere dette.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.