Præsentér dias med undertekster

Når du præsenterer med dias, kan du aktivere automatiske undertekster, som viser talerens ord i realtid nederst på skærmen.

Denne funktion er kun tilgængelig på amerikansk engelsk ved hjælp af Chrome på en computer.

Trin 1: Konfigurer din mikrofon

For at bruge undertekster med Google Slides skal mikrofonen på din computer være aktiveret og virke.

Enheder og mikrofoner varierer, så se vejledningen i computerens manual. Mikrofonindstillingerne findes typisk under Systemindstillinger på en Mac eller i Kontrolpanelet på en PC.

Google Slides bruger computerens mikrofon eller en ekstern mikrofon, der er parret med computeren (f.eks. en håndholdt mikrofon).

Trin 2: Præsenter med undertekster

1. Opret forbindelse til internettet.
  2. Åbn din præsentation i Google Slides.
  3. For at starte præsentationen skal du klikke på Præsenter eller trykke på genvejen til din browser:
    • Chrome OS: Ctrl + Søg + 5
    • Windows: Ctrl + F5
    • Mac: ⌘ + Shift + Enter
  4. Nederst til venstre på skærmen Præsenter skal du klikke på Flere valgmuligheder Mereefterfulgt af Indstillinger for undertekster efterfulgt af Slå undertekster til/fra eller trykke på genvejen til din browser:
    • Chrome OS eller Windows: Ctrl + Shift + c
    • Mac: ⌘ + Shift + c
  5. Mens du taler, vises underteksterne nederst på skærmen. Undertekster indeholder ikke tegnsætning.
  6. Hvis du vil ændre tekstposition eller -størrelse, skal du klikke på rullemenuen Nedadvendt pil ud for "CC".
  7. Hvis du vil slå underteksterne fra, skal du klikke på CC eller trykke på genvejen til din browser:
    • Chrome OS eller Windows: Ctrl + Shift + c
    • Mac: ⌘ + Shift + c

Bemærk! Undertekster gemmes ikke.

Tips til brug af undertekster

• Hvis du præsenterer dias via en videokonference-software (som f.eks. Hangouts Meet), vises undertekster på det delte skærmbillede. Hvis du vil afstemme dit publikums forventninger, er det en god idé at fortælle dem, at underteksterne er fra Google Slides, ikke videokonferencesoftwaren, og at det kun er talerens stemme, der er laves til undertekster.
  • Nogle personer finder undertekster distraherende, så det kan være en god idé at spørge dit publikum, før undertekster aktiveres.
  • Undertekster og din mikrofon slås automatisk fra, hvis der ikke er nogen aktivitet på din computer i 30 minutter.

Fejlfinding af undertekster

Hvis underteksterne ikke virker, kan du prøve disse tips:

• Hvis det er muligt, kan du reducere baggrundsstøj eller flytte til et mere stille rum.
  • I dine system- og browserindstillinger skal du kontrollere mikrofonindstillingerne.
  • Tilslut en ekstern mikrofon, hvis du ikke allerede har gjort det.
  • Kontrollér, at din mikrofon er tilsluttet og ikke bruges af en anden app.
  • Skift indgangsvolumen på din mikrofon.
  • Genstart computeren.
  • Ryd din browsers cache.

Bemærk! Underteksten understøttes af maskinlæring og afhænger af lydinputtet fra taleren, herunder talerens accent, stemmemodulering og intonation. Da modeller for sprogforståelse bruger milliarder af almindelige udtryk og sætninger til automatisk at transskribere talte ord, kan de også afspejle menneskelige kognitive fordomme. Derfor er undertekster muligvis ikke en fuldstændig og nøjagtig transskription af talerens ord. Google bestræber sig på at skabe produkter, der fungerer godt for alle, og vi undersøger aktivt utilsigtet forudindtagethed begrænsningsstrategier og måder at forbedre kvaliteten på.