Gegevenslabels, notities of foutbalken aan een diagram toevoegen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Gegevenslabels toevoegen

Je kunt gegevenslabels toevoegen aan histogrammen of staaf-, kolom-, spreidings-, vlak-, lijn-, waterval- of cirkeldiagrammen. Meer informatie over diagramtypen

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Dubbelklik op het diagram dat je wilt wijzigen.
  3. Klik aan de rechterkant op Aanpassen en dan Reeks.
  4. Vink het selectievakje naast 'Gegevenslabels' aan.

Tip: Onder 'Positie' kun je kiezen of je het gegevenslabel binnen of buiten de balk wilt plaatsen.

Gegevenslabels bewerken

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Dubbelklik op het diagram dat je wilt wijzigen.
  3. Klik aan de rechterkant op Aanpassen en dan Reeks.
  4. Als je je gegevenslabels wilt aanpassen, kun je het lettertype, de stijl, de kleur en de getalnotatie wijzigen.

Tip: Als je een afzonderlijk gegevenslabel wilt bewerken, dubbelklik je op de tekst.

Als je een cirkeldiagram maakt

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Dubbelklik op het diagram dat je wilt wijzigen.
  3. Klik aan de rechterkant op Aanpassen.
  4. Klik op Cirkeldiagram.
  5. Kies een optie onder 'Segmentlabel'.
Een gegevenslabel voor totalen aan een gestapeld diagram toevoegen

Je kunt een label toevoegen dat de som van de gestapelde gegevens in een staaf-, kolom- of vlakdiagram weergeeft. Meer informatie over diagramtypen

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Dubbelklik op het diagram dat je wilt wijzigen.
  3.  Klik aan de rechterkant op Aanpassen en dan Reeks.
  4. Optioneel: Kies naast 'Toepassen op' de gegevensreeks waaraan je een label wilt toevoegen.
  5. Klik op Gegevenslabels voor totalen.
  6. Optioneel: Wijzig het lettertype van de labels.

Notities aan een diagram toevoegen

Je kunt een notitie of annotatie toevoegen om trends in de gegevens te verklaren.

Voordat je een notitie toevoegt: Je kunt notities toevoegen aan staaf-, kolom-, spreidings-, vlak-, lijn- en watervaldiagrammen. Meer informatie over diagramtypen

Notities aan een gegevenspunt toevoegen

Stap 1: Voeg tekstnotities toe

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Voeg je tekstnotities toe in de kolom rechts van elk gegevenspunt.

Ga naar stap 2 als je notities niet worden weergegeven in het diagram.

Voorbeeld

• Kolom A: labels voor horizontale as
  • Kolom B: gegevenspunten voor verticale as
  • Kolom C: notities
  A B C
1 Dag van de week Omzet Notities
2 Maandag 50 Lage winst
3 Dinsdag 100 Online coupon aangekondigd

Stap 2: Voeg labels toe

1. Dubbelklik op het diagram waaraan je notities wilt toevoegen.
  2. Klik aan de rechterkant op Instellen.
  3. Klik in het vak naast 'X-as' op 'Meer' Meer en dan Labels toevoegen.
  4. Voer het gegevensbereik met je notities in. Bijvoorbeeld C2:C3.
  5. Klik op OK.
Notities aan de horizontale as toevoegen

Stap 1: Voeg tekstnotities toe

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Voeg je notities toe rechts van de kolom met de X-as.

Ga naar stap 2 als je notities niet worden weergegeven in het diagram.

Voorbeeld

• Kolom A: labels voor horizontale as (X-as)
  • Kolom B: notities
  • Kolom C: gegevenspunten voor elk label
  A B C
1 Dag van de week Notities Omzet
2 Maandag Lage winst 50
3 Dinsdag Online coupon aangekondigd 100

.

Stap 2: Voeg labels toe

1. Dubbelklik op het diagram waaraan je notities wilt toevoegen.
  2. Klik aan de rechterkant op Instellen.
  3. Klik in het vak naast 'Reeks' op 'Meer' Meer en dan Labels toevoegen.
  4. Voer het gegevensbereik met je notities in. Bijvoorbeeld B2:B3.

Foutbalken aan een diagram toevoegen

Je kunt foutbalken aan staaf- of lijndiagrammen toevoegen op basis van een constante waarde, een percentage van een specifiek item of de standaarddeviatie van de reeks. Als je kiest voor standaarddeviatie, worden de foutbalken gecentreerd aan de hand van het gemiddelde van de reeks en niet de waarden van alle afzonderlijke items.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Dubbelklik op het diagram om het bewerkingspaneel te openen.
  3. Klik op Aanpassen en dan Reeks.
  4. Vink het selectievakje naast 'Foutbalken' aan.
  5. Kies het type en de waarde.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.