Tietotunnisteiden, muistiinpanojen tai virhepalkkien lisääminen kaavioon

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Tietotunnisteiden lisääminen

Voit lisätä tietotunnisteita pylväs-, sarake-, piste-, alue-, viiva-, vesiputous- ja histogrammikaavioihin sekä ympyrädiagrammeihin. Lue lisää kaaviotyypeistä.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Kaksoisklikkaa muutettavaa kaaviota.
  3. Valitse oikealta Muokkaa ja sitten Sarja.
  4. Merkitse Tietotunnisteet-kohdan ruutu valituksi.

Vinkki: Asema-kohdasta voit valita, haluatko tietotunnisteen palkin sisä- vai ulkopuolelle.

Tietotunnisteiden muokkaaminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Kaksoisklikkaa muutettavaa kaaviota.
  3. Valitse oikealta Muokkaa ja sitten Sarja.
  4. Voit muokata tietotunnisteiden fonttia, tyyliä, väriä ja numeromuotoa.

Vinkki: Pääset muokkaamaan yksittäistä tietotunnistetta kaksoisklikkaamalla tekstiä.

Jos luot ympyrädiagrammia

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Kaksoisklikkaa muutettavaa kaaviota.
  3. Valitse oikealta Muokkaa.
  4. Valitse Ympyräkaavio.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Viipaletunniste-kohdasta.
Kokonaismäärän tietotunnisteiden lisääminen pinottuun kaavioon

Voit lisätä tunnisteen, joka näyttää palkki-, pylväs tai aluekaavion pinotun datan summan. Lue lisää kaaviotyypeistä.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Kaksoisklikkaa muutettavaa kaaviota.
  3.  Valitse oikealta Muokkaa ja sitten Sarja.
  4. Valinnainen: Valitse "Käytä seuraavissa" ‑kohdasta datasarja, johon haluat lisätä tunnisteen.
  5. Klikkaa Kokonaismäärän tietotunnisteet.
  6. Valinnainen: Muuta tunnisteen fonttia.

Muistiinpanojen lisääminen kaavioon

Voit selittää datan suuntauksia lisäämällä muistiinpanon (merkinnän) kaavioon.

Ennen kuin lisäät muistiinpanon: Voit lisätä muistiinpanoja pylväs-, sarake-, piste-, alue-, viiva- ja vesiputouskaavioihin. Lue lisää kaaviotyypeistä.

Muistiinpanojen lisääminen arvopisteeseen

Vaihe 1: Tekstimuistiinpanon lisääminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Lisää haluamasi tekstimuistiinpanot kunkin arvopisteen oikealla puolella olevaan sarakkeeseen.

Jos muistiinpanot eivät näy kaaviossa, siirry vaiheeseen 2.

Esimerkki

• Sarake A: Vaaka-akselin otsikot
  • Sarake B: Pystyakselin otsikot
  • Sarake C: Muistiinpanot
  A B C
1 Viikonpäivä Myynti Huomioitavaa
2 Maanantai 50 Huonot tuotot
3 Tiistai 100 Verkkokaupan alennuskoodi julkaistu

Vaihe 2: Otsikoiden lisääminen

1. Kaksoisklikkaa kaaviota, johon haluat lisätä muistiinpanot.
  2. Valitse oikealta Määritä.
  3. Valitse X-akseli-kohdan ruutu ja valitse Lisää Lisää ja sitten Lisää otsikoita.
  4. Kirjoita dataväli ja haluamasi muistiinpanot. Esimerkki: C2:C3.
  5. Klikkaa OK.
Muistiinpanojen lisääminen vaaka-akselille

Vaihe 1: Tekstimuistiinpanon lisääminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Lisää muistiinpanot X-akselin tiedot sisältävän sarakkeen oikealle puolelle.

Jos muistiinpanot eivät näy kaaviossa, siirry vaiheeseen 2.

Esimerkki

• Sarake A: Vaaka-akselin (X) otsikot
  • Sarake B: Muistiinpanot
  • Sarake C: Kunkin otsikot arvopisteet
  A B C
1 Viikonpäivä Huomioitavaa Myynti
2 Maanantai Huonot tuotot 50
3 Tiistai Verkkokaupan alennuskoodi julkaistu 100

.

Vaihe 2: Otsikoiden lisääminen

1. Kaksoisklikkaa kaaviota, johon haluat lisätä muistiinpanot.
  2. Valitse oikealta Määritä.
  3. Valitse Sarja-kohdan ruutu ja klikkaa Lisää Lisää ja sitten Lisää otsikoita.
  4. Kirjoita dataväli ja haluamasi muistiinpanot. Esimerkki: B2:B3.

Virhepalkkien lisääminen kaavioon

Voit lisätä virhepalkit pylväs- tai viivakaavioihin vakioarvon, tietyn kohteen prosenttiarvon tai sarjan keskihajonta-arvon perusteella. Jos valitset tyypiksi keskihajonnan, virhepalkit keskitetään sarjan keskiarvon mukaan kunkin yksittäisen kohteen arvon sijaan.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Avaa muokkauspaneeli kaksoisklikkaamalla kaaviota.
  3. Valitse Muokkaa ja sitten Sarja.
  4. Merkitse Virhepalkit-kohdan ruutu valituksi.
  5. Valitse haluamasi tyyppi ja arvo.