Føj dataetiketter, noter eller fejlbjælker til et diagram

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Tilføj dataetiketter

Du kan føje dataetiketter til histogrammer samt søjle-, kolonne-, punkt- område-, linje-, vandfalds- og cirkeldiagrammer. Få flere oplysninger om diagramtyper.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Til højre skal du klikke på Tilpas og derefter Serie.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Dataetiketter".

Tip! Du kan vælge, om dataetiketten skal anbringes inden for eller uden for søjlen, under "Placering".

Rediger dataetiketter

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Til højre skal du klikke på Tilpas og derefter Serie.
  4. Hvis du vil tilpasse dine dataetiketter, kan du ændre skrifttype, typografi, farve og talformat.

Tip! Du kan redigere en individuel dataetiket ved at dobbeltklikke på teksten.

Hvis du opretter et cirkeldiagram

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Cirkeldiagram.
  5. Vælg en mulighed under "Etiket for skive".
Føj en samlet dataetiket til et stablet diagram

Du kan tilføje en etiket, der viser summen af de stablede data i et søjle-, kolonne- eller et områdediagram. Få flere oplysninger om typer af diagrammer.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3.  Til højre skal du klikke på Tilpas og derefter Serie.
  4. Valgfrit: Ud for "Anvend på" skal du vælge den dataserie, du vil føje en etiket til.
  5. Klik på Datatiketter i alt.
  6. Valgfrit: Foretag ændringer af etikettens skrifttype.

Føj noter til et diagram

Du kan tilføje en note eller annotering for at forklare tendenserne i dataene.

Før du tilføjer en note: Du kan føje dataetiketter til søjle-, kolonne-, punkt- område-, linje- og vandfaldsdiagrammer. Få flere oplysninger om diagramtyper.

Føj noter til et datapunkt

Trin 1: Tilføj tekstnoter

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Tilføj dine tekstnoter i kolonnen til højre for hvert datapunkt.

Hvis dine noter ikke vises på diagrammet, skal du gå til trin 2.

Eksempel

• Kolonne A: Etiketter for den vandrette akse
  • Kolonne B: Datapunkter for den lodrette akse
  • Kolonne C: Noter
  A B C
1 Ugedag Salg Noter
2 Mandag 50 Lav indtjening
3 Tirsdag 100 Online kupon annonceret

Trin 2: Tilføj etiketter

1. Dobbeltklik på det diagram, du vil føje bemærkninger til.
  2. Klik på Konfiguration til højre.
  3. I feltet ud for "X-akse" skal du klikke på Mere Mere og så Tilføj etiketter.
  4. Indtast dataområdet med dine noter. For eksempel C2:C3.
  5. Klik på OK.
Tilføj noter til den vandrette akse

Trin 1: Tilføj tekstnoter

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Tilføj dine noter til højre for kolonnen med din X-akse.

Hvis dine noter ikke vises på diagrammet, skal du gå til trin 2.

Eksempel

• Kolonne A: Etiketter til den vandrette (X) akse
  • Kolonne B: Noter
  • Kolonne C: Datapunkter for hver etiket
  A B C
1 Ugedag Noter Salg
2 Mandag Lav indtjening 50
3 Tirsdag Online kupon annonceret 100

.

Trin 2: Tilføj etiketter

1. Dobbeltklik på det diagram, du vil føje bemærkninger til.
  2. Klik på Konfiguration til højre.
  3. I feltet ud for "Serie" skal du klikke på Mere Mere og så Tilføj etiketter.
  4. Indtast dataområdet med dine noter. Det kan f.eks. værre B2:B3.

Føj fejlbjælker til et diagram

Du kan føje fejlbjælker til søjle- eller linjediagrammer baseret på en fast værdi, en procentværdi for et bestemt element eller seriens standardafvigelsesværdi. Hvis du vælger standardafvigelsestypen, fokuserer fejlbjælkerne på seriens middelværdi, og ikke på værdien for hvert enkelt element.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på diagrammet for at åbne redigeringspanelet.
  3. Klik på Tilpas og så Serie.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Fejlbjælker".
  5. Vælg type og værdi.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.