Redigera diagrammets axlar

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Lägg till en andra Y-axel

Du kan lägga till en andra Y-axel i ett linje-, yt- eller kolumndiagram.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Serie.
  5. Valfritt: Välj den dataserie du vill ska visas på den högra axeln bredvid Använd för.
  6. Välj Höger axel under Axel.
  7. Anpassa axeln genom att klicka på Höger vertikal axel. Gör sedan dina ändringar.

Tips! Du kan inte lägga till en andra X-axel, men du kan lägga till serieuppsättningar.

Växla rader och kolumner i ett diagram

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Konfiguration till höger.
  4. Klicka på Byt rader/kolumner.

Anpassa axlarna

Redigera den vertikala axeln

Du kan formatera etiketter, ställa in ange min- eller maxvärden och ändra skalan.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Vertikal axel.
  5. Gör dina ändringar.

Tips! Om du vill dölja den vertikala axellinjen avmarkerar du rutan bredvid Visa axellinje.

Välj vilken data som visas på den horisontella axeln
  1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Markera de celler du vill inkludera i diagrammet.
  3. Klicka på Infoga följt av Diagram.
  4. Klicka på Konfiguration till höger.
  5. I rutan bredvid x-axel klickar du på Mer Mer följt av Redigera.
  6. Markera de celler du vill visa på den horisontella axeln.
  7. Klicka på OK.
Redigera den horisontella axeln

Du kan formatera etiketterna eller ändra axelordningen.

Tips! Om diagrammet innehåller tidsserier eller numerisk data kan du även ändra min- och maxvärdena.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Horisontell axel.
  5. Gör dina ändringar.

Gruppera horisontella axeldata

Om du vill visa mer information kan du märka etikettgrupper på kolumner på den horisontella axeln.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Se till att data har mer än en kolumn för X-axeln. Exempel: år, kvartal och månad.
  3. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  4. Klicka på Konfiguration till höger.
  5. Klicka på Lägg till bredvid Grupper.
  6. Välj önskad grupp.
  7. Om du vill lägga till fler grupper klickar du på Lägg till igen.

Lägga till serieuppsättningar (domänuppsättningar)

Om du vill visa datauppsättningar sida vid sida kan du lägga till X-axelkolumner i kalkylarket och diagrammet. För stapeldiagram kan du även lägga till Y-axelkolumner.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Konfiguration till höger.
  4. Längst ned klickar du på Lägg till axel och uppsättning.
  5. Välj din X-axel och serie.
Om du vill lägga till fler serieuppsättningar klickar du på Lägg till axel och uppsättning igen.

Ändra axeltitlar och bockmarkeringar

Lägga till och redigera axelrubriker
  1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Diagram- och axelrubrik.
  5. Välj den rubrik du vill ändra under Typ.
  6. Ange en rubrik under Rubriktext.
  7. Ändra rubrik och teckensnitt.
Lägg till och formatera bockmarkeringar
  1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Markera kryssrutan bredvid Markeringar på huvudnivå under Stödlinjer och skalstreck.
  • Valfritt: Du kan markera kryssrutan bredvid Markeringar på undernivå om du vill ha mindre tecken mellan huvudmarkeringarna.

Tips! Om du vill anpassa axeln kan du ändra avståndet mellan markeringar, linjetjocklek och färg.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.