Rediger aksene til diagrammet

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Legg til enda en y-akse

Du kan legge til en y-akse til i et linje-, areal- eller søylediagram.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Klikk på Serier.
  5. Valgfritt: Velg dataserien du vil skal vises på høyre akse, ved siden av «Bruk på».
  6. Velg Høyre akse under «Akse».
  7. For å tilpasse aksen klikker du på Høyre akse loddrett. Deretter gjør du endringene.

Tips : Du kan ikke legge til enda en x-akse, men du kan legge til seriesett.

Bytt om radene og kolonnene i et diagram

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Konfigurer til høyre.
  4. Klikk på Bytt rader/kolonner.

Tilpass aksene

Endre den loddrette aksen

Du kan formatere etikettene, angi minste- eller maksverdiene og endre skalaen.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Klikk på Loddrett akse.
  5. Gjør nødvendige endringer.

Tips: For å skjule linjen for den vertikale aksen, fjern avmerkingen for «Vis akselinje».

Velg hvilke data som skal vises på den vannrette aksen
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg cellene du vil ta med i diagrammet.
  3. Klikk på Sett inn etterfulgt av Diagram.
  4. Klikk på Konfigurer til høyre.
  5. I boksen ved siden av «X-akse» klikker du på Mer Mer etterfulgt av Rediger.
  6. Velg cellene du vil vise på den vannrette aksen.
  7. Klikk på OK.
Rediger den vannrette aksen

Du kan formatere etikettene eller reversere aksen.

Tips: Hvis diagrammet inneholder tidsrekker eller numeriske data, kan du også endre minimums- og maksimumsverdiene.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Klikk på Vannrett akse.
  5. Gjør nødvendige endringer.

Gruppér data på den vannrette aksen

Hvis du vil vise mer informasjon, kan du merke grupper av kolonner på den vannrette aksen.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Se til at dataene har mer enn én X-aksekolonne. Eksempler: år, kvartal og måned.
  3. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  4. Klikk på Konfigurer til høyre.
  5. Klikk på Legg til ved siden av «Gruppéring».
  6. Velg gruppen du ønsker.
  7. Hvis du vil legge til flere grupper, klikker du på Legg til på nytt.

Legg til seriesett (domenesett)

Hvis du vil vise sett med data ved siden av hverandre, kan du legge til X-aksekolonner i regnearket og diagrammet. For stolpediagrammer kan du også legge til kolonner med Y-akse.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Konfigurer til høyre.
  4. Klikk på Legg til sett med akser og serier nederst.
  5. Velg en X-akse og serie.
Klikk på Legg til sett med akser og serier på nytt for å legge til flere seriesett.

Endre aksetitler og avmerkingssymboler

Legg til og rediger aksetitlene
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Klikk på Diagram- og aksetitler.
  5. Ved siden av «Type» velger du den tittelen du vil endre.
  6. Skriv inn en tittel under «Titteltekst».
  7. Endre tittelen og skrifttypen.
Legg til og formatér avmerkingssymboler
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Under «Rutenett og avmerkingssymboler» merker du av for «Hovedsymboler for avmerking».
  • Valgfritt: Du kan merke av for «Underordnede avmerkingssymboler» for å ha mindre avmerkingssymboler mellom hovedsymbolene.

Tips: Du kan tilpasse aksen ved å endre linjetykkelse, farge og avstanden mellom avmerkingssymboler.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.