Rediger diagrammets akser

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Tilføj en ekstra Y-akse

Du kan føje en ekstra Y-akse til et linje-, område- eller kolonnediagram.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Serier.
  5. Valgfrit: Ud for "Anvend på" skal du vælge den datarække, du vil se på den højre akse.
  6. Under "Akse" skal du vælge Højre akse.
  7. Du kan tilpasse aksen ved at klikke på Højre lodrette akse. Derefter skal du foretage dine ændringer.

Tip! Du kan ikke tilføje en ekstra X-akse, men du kan tilføje seriesæt.

Skift rækker og kolonner i et diagram

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Konfiguration til højre.
  4. Klik på Rediger rækker/kolonner.

Tilpas akserne

Rediger den lodrette akse

Du kan formatere etiketterne, angive minimum- og maksimumværdier og ændre skalaen.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Lodret akse.
  5. Foretag de ønskede ændringer.

Tip! Hvis du vil skjule den lodrette akselinje, kan du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Vis akselinje".

Vælg, hvilke data der skal vises på den vandrette akse
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg de celler, du vil medtage i dit diagram.
  3. Klik på Indsæt og så Diagram.
  4. Klik på Konfiguration til højre.
  5. I feltet ud for "x-akse" skal du klikke på Mere Mere og så Rediger.
  6. Vælg de celler, du vil vise på den vandrette akse.
  7. Klik på OK.
Rediger den vandrette akse

Du kan formatere etiketterne eller vende akseretningen.

Tip! Hvis diagrammet indeholder tidsserier eller numeriske data, kan du også ændre minimum- og maksimumværdierne.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Vandret akse.
  5. Foretag de ønskede ændringer.

Gruppér data om vandret akse

Hvis du vil have vist flere oplysninger, kan du føje etiketter til kolonner på den vandrette akse.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Sørg for, at dataene har mere end én X-aksekolonne. For eksempel: År, kvartal og måned.
  3. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  4. Klik på Konfiguration til højre.
  5. Klik på Tilføj ud for "Gruppering".
  6. Vælg den ønskede gruppe.
  7. Hvis du vil tilføje flere grupper, kan du klikke på Tilføj igen.

Tilføj seriesæt (domænesæt)

Hvis du vil vise datasæt i side om side, kan du tilføje X-aksekolonner i dit regneark og diagram. I søjlediagrammer kan du også tilføje Y-aksekolonner.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Konfiguration til højre.
  4. Klik på Tilføj akse og seriesæt nederst.
  5. Vælg din X-akse og serie.
Hvis du vil tilføje flere seriesæt, kan du klikke på Tilføj akse og seriesæt igen.

Skift aksetitel og flueben

Tilføj og rediger aksetitler
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Diagram- og aksetitel.
  5. Vælg den titel, du vil ændre, ud for "Type".
  6. Indtast en titel under "Titeltekst".
  7. Rediger titlen og skrifttypen.
Tilføj og formatér aksemærker
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Overordnede aksemærker" under "Gitterlinjer og aksemærker".
  • Valgfrit: Du kan markere afkrydsningsfeltet ud for "Underordnede aksemærker" for at få mindre aksemærker mellem de overordnede aksemærker.

Tip! Du kan tilpasse din akse ved at ændre linjetykkelse, farve og afstanden mellem aksemærker.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.