Functie BETAVERD (BETADIST)

The BETA.DIST function returns the probability of a given value as defined by the beta distribution function.

Onderdelen van de functie BETAVERD

BETAVERD(waarde; alfa; bèta; ondergrens; bovengrens)

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
waarde De waarde waarvoor de kansfunctie wordt geëvalueerd.
  • De opgegeven waarde moet een getal tussen de opgegeven ondergrens en de opgegeven bovengrens zijn.
alfa De eerste vormparameter van de verdeling.
  • De opgegeven alfa moet een positief getal zijn.
bèta De tweede vormparameter van de verdeling.
  • De opgegeven bèta moet een positief getal zijn.
ondergrens De ondergrens van de functie.
  • De standaard ondergrens is 0.
bovengrens De bovengrens van de functie.
  • De standaard bovengrens is 1.

Voorbeeldformules

BETAVERD(0,65; 1,234; 7; 0,5; 3)

BETAVERD(0,42; 3; 8)

BETAVERD(0,92; 0,5; 0,7)

BETAVERD(A5; 0,5; 0,7; -1; 1)

Noot

• Je kunt BETAVERD of BETA.VERD gebruiken om deze functie uit te voeren.

Voorbeeld

Dit voorbeeld geeft de cumulatieve kans van de bètaverdeling van 0,3 weer, geparametriseerd door een alfa van 5 en een bèta van 1, gedefinieerd voor [-1; 1]:

A B C D E F
1 Waarde Alfa Bèta Ondergrens Bovengrens Oplossing
2 0,3 5 1 -1 1 0,1160290625
3 0,3 5 1 -1 1 =BETA.VERD(0,3; 5; 1; -1; 1)
4 0,3 5 1 -1 1 =BETA.VERD(A4; B4; C4; D4; E4)

Verwante functie

BETAINV: The BETA.INV function returns the value of the inverse beta distribution function for a given probability.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.