Functie BOOGCOT (ACOT)

De functie BOOGCOT retourneert de inverse cotangens van een waarde in radialen.

Onderdelen van de functie BOOGCOT

BOOGCOT(waarde)

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
waarde De waarde waarvan de inverse cotangens wordt berekend.
  • De waarde moet een getal zijn.

Voorbeeldformules

BOOGCOT(0)

BOOGCOT(-1)

BOOGCOT(A1)

Opmerkingen

• BOOGCOT retourneert resultaten die tussen 0 en π (pi) liggen.
  • BOOGCOT wordt soms geschreven als 'arccot' of 'cot-1(x)' in de wiskunde of in andere programma's.
  • Gebruik de functie GRADEN om het resultaat van BOOGCOT te converteren van radialen naar graden.

Voorbeelden

Dit voorbeeld toont de inverse cotangens van getallen in radialen:

A B
1 Formule Resultaat
2 =BOOGCOT(4) 0,2449786631
3 =BOOGCOT(-4) -0,2449786631
4 =BOOGCOT(0) 1,570796327

Dit voorbeeld toont de inverse cotangens van getallen die naar graden zijn geconverteerd:

A B C
1 gegevens Formule Resultaat
2 4 =GRADEN(BOOGCOT(A2)) 14,03624347
3 -4 =GRADEN(BOOGCOT(A3)) -14,03624347
4 0 =GRADEN(BOOGCOT(A4)) 90

Verwante functies

• BOOGCOTH: The ACOTH function returns the inverse hyperbolic cotangent of a value in radians.
  • COT: De functie COT retourneert de cotangens van een hoek die is opgegeven in radialen.
  • COTH: De functie COTH retourneert de hyperbolische cotangens van een reëel getal.
  • BOOGTANH: Retourneert de inverse tangens hyperbolicus van een getal.
  • BOOGTAN: Retourneert de inverse tangens van een waarde, in radialen.
  • BOOGSINH: Retourneert de inverse sinus hyperbolicus van een getal.
  • BOOGSIN: Retourneert de inverse sinus van een waarde, in radialen.
  • BOOGCOSH: Retourneert de inverse cosinus hyperbolicus van een getal.
  • BOOGCOS: Retourneert de inverse cosinus van een waarde, in radialen.
  • GRADEN: Converteert een hoekwaarde in radialen naar graden.
  • RADIALEN: Converteert een hoekwaarde in graden naar radialen.
  • PI: Retourneert de waarde van pi met veertien decimalen.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.