Funktionen KOMBINA

Funktionen KOMBINA returnerer det antal måder, der kan vælges en række objekter på, ud fra en pulje af en given størrelse med objekter, herunder måder, hvorpå du kan vælge det samme objekt flere gange (også kaldet valg med erstatning).

Dele af en KOMBINA-funktion

KOMBINA(n, k)

Del Beskrivelse Noter
n Størrelsen på puljen af objekter at vælge imellem.
  • De angivne n-værdier skal være større end eller lig med 0.
k Det antal objekter, der skal vælges.
  • De angivne k-værdier skal være større end eller lig med 0.

Eksempel på formler

KOMBINA(5, 3)

KOMBINA(A1, B1)

Noter

• Rækkefølgen af de valgte objekter i funktionen KOMBINA spiller ingen rolle.
  • KOMBINA(n, k) er lig med KOMBIN(n+k-1), som kan læses som "(n+k-1)vælg k" eller .
  • KOMBINA(n, k) svarer også til FAKULTET(N+k-1)/(FAKULTET(k)*FAKULTET(n-1)), men understøtter større tal som argumenter.
  • Hvis der er angivet et tal (eller en henvisning til et tal) med en decimaldel til KOMBINA, afkortes decimaltallet før beregningen
  • Hvis nogle af argumenterne n+k er større end eller lig med 1031, returneres en #NUM! fejl.

Eksempler

I følgende eksempel med en pulje af to objekter (f.eks. A og B) er der tre mulige kombinationer: (A, B), (A, A) og (B, B):

A B
1 Formel Resultat
2 =KOMBINA(2, 2) 3

I dette eksempel med en pulje på fem objekter er der 35 mulige valgte kombinationer af tre objekter:

A B
1 Formel Resultat
2 =KOMBINA(5, 3) 35

Relaterede funktioner

• FAKULTET: Funktionen FAKULTET returnerer et tals fakultet.
  • KOMBIN: Funktionen KOMBIN returnerer det antal måder, der kan vælges en række objekter på, ud fra en pulje af en given størrelse med objekter.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.