Importera, redigera och synkronisera Salesforce-data med Google Kalkylark

Obs! Det här tillägget finns endast på engelska.

Hämta tillägget

Innan du kan importera, uppdatera eller ta bort Salesforce-data med Google Kalkylark måste du konfigurera tillägget.

Steg 1: Ladda ned tillägg

1. Öppna ett arbetsblad i Google Sheets.
  2. Klicka på Tillägg följt av Hämta tillägg högst upp.
  3. I den övre högra sökfältet söker du efter Data conector for Salesforce.
  4. Klicka på Lägg till Lägg till bredvid tillägget.

Steg 2: Anslut till Salesforce

1. Öppna ett arbetsblad i Google Kalkylark om du inte redan har gjort det.
  2. Högst upp klickar du på Tillägg följt av Data connector for Salesforce följt av Logga in på Salesforce.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. Klicka på Tillåt.
  5. På rullgardinsmenyn väljer du Salesforce-miljön du vill logga in på.
  6. Klicka på Auktorisera.
  7. Logga in med ditt användarnamn och lösenord för Salesforce.

Importera, uppdatera och ta bort data

Importera data

Du kan kopiera data från Salesforce till ett Google-kalkylark.

1. Öppna ett arbetsblad i Google Sheets.
  2. Klicka på Tillägg följt av Data connector for Salesforce följt av Öppna högst upp.
  3. Välj ett alternativ till höger:
    • Rapporter: Lägg till en befintlig Salesforce-rapport i ditt kalkylark.
    • Importera: Importera data från Salesforce med hjälp av vår sökmotor eller SOQL.
  4. Ange källrapport, objekt, fält eller filter i sökfältet.
    • Rapporter: Välj att importera din rapport till ett befintligt eller nytt arbetsblad.
    • Importera: Lägg till upp till 5 källobjekt, fält och filter.
  5. Klicka på Hämta data eller Klar.

Uppdatera och ta bort data

Viktigt! Tillägget kan användas för att uppdatera eller radera ändringar som gjorts i Google Kalkylark i ditt Salesforce-konto. Använd tillägget med försiktighet.

Uppdatera data

Du kan redigera data i Google-kalkylarket och överföra ändringarna till Salesforce.

1. Öppna ett arbetsblad i Google Sheets.
  2. Klicka på Tillägg följt av Data connector for Salesforce följt av Öppna högst upp.
  3. Importerat data som du vill ändra om du inte redan har gjort det. Läs om hur du importerar data.
  4. Redigera din data.
  5. Till höger klickar du på Uppdatera.
  6. Markera de rader och kolumner du vill uppdatera.
  7. Klicka på Uppdatera det valda intervallet.
  8. Välj det Salesforce-källobjekt du vill uppdatera.
  9. Välj ett alternativ:
    • Infoga: Exportera all data i kalkylarket till Salesforce som nya poster.
    • Uppdatering: Uppdatera befintliga Salesforce-poster.
    • Infoga eller uppdatera: Skapa nya eller uppdatera befintliga poster i Salesforce.
  10. Välj resultatkolumnen.
  11. Klicka på Klar.
Ta bort uppgifter

Viktigt: Den här funktionen raderar de poster du markerar i Kalkylark från Salesforce. Använd den med försiktighet. Besök Salesforces hjälpcenter och ta reda på mer om hur du återställer raderad data.

1. Öppna ett arbetsblad i Google Sheets.
  2. Klicka på Tillägg följt av Data connector for Salesforce följt av Öppna högst upp.
  3. Importera data som du vill ändra. Läs om hur du importerar data.
  4. Klicka på Radera i tilläggsrutan.
  5. Markera de rader och kolumner du vill radera.
  6. Klicka på Uppdatera det valda intervallet .
  7. Välj det Salesforce-källobjekt du vill radera.
  8. Välj din primära nyckelkolumn.
  9. Klicka på Ta bort.

Läs mer om skript och tillägg

Tilläggen omfattas av tilläggsvillkoren för Google Apps Script.