Salesforce-datan tuominen, muokkaaminen ja synkronoiminen Google Sheetsissä

Haluatko saada Google Docsista enemmän irti töissä tai koulussa? Rekisteröidy maksuttomaan Google Workspace ‑kokeiluun.

Tärkeää: Tämä laajennus on saatavilla ainoastaan englanniksi.

Laajennuksen käyttöönotto

Ennen kuin voit tuoda, päivittää tai poistaa Salesforce-dataa Google Sheetsissä, ota käyttöön seuraava laajennus.

Vaihe 1: Laajennuksen lataaminen

1. Avaa taulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten  Lataa laajennuksia.
  3. Etsi oikean yläkulman hakupalkista hakusanoilla Salesforcen dataliitin.
  4. Valitse laajennuksen vierestä Lisää Plus.

Vaihe 2: Salesforceen yhdistäminen

1. Avaa taulukko Google Sheetsissä, ellet ole jo tehnyt niin.
  2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten  Salesforcen dataliitin ja sitten  Salesforceen kirjautuminen.
  3. Valitse Jatka.
  4. Valitse Salli.
  5. Valitse avattavasta valikosta Salesforce-ympäristö, johon haluat kirjautua.
  6. Valitse Valtuuta.
  7. Kirjaudu sisään Salesforce-käyttäjänimellä ja salasanalla.

Datan tuonti, päivittäminen ja poistaminen

Datan tuonti

Voit kopioida dataa Salesforcesta Google-laskentataulukoon.

1. Avaa taulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten Salesforcen dataliitin ja sitten Avaa.
  3. Valitse oikealta vaihtoehto:
    • Raportit: Avaa aiempi Salesforce-raportti laskentataulukossa.
    • Tuonti: Datan tuonti Salesforcesta Query Builderin tai SOQL:n avulla.
  4. Kirjoita lähderaportti, ‑objekti, ‑kenttä tai ‑suodatin hakukenttään.
    • Raportit: Valitse tämä, jos haluat tuoda raportin aiempaan tai uuteen taulukkoon.
    • Tuo: Voit lisätä enintään viisi lähdeobjektia, ‑kenttää ja ‑suodatinta.
  5. Klikkaa Nouda tiedot tai Valmis.

Datan päivittäminen ja poistaminen

tärkeää: Laajennusta voidaan käyttää Google Sheetsissä tehtyjen muutosten päivittämiseen Salesforce-tilille tai niiden poistamiseen Salesforce-tililtä. Käytä laajennusta harkiten.

Datan päivittäminen

Voit muokata Google-laskentataulukon dataa ja siirtää tekemäsi muutokset Salesforceen.

1. Avaa taulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten Salesforcen dataliitin ja sitten Avaa.
  3. Tuo muutettava data, jos et ole vielä tehnyt niin. Katso, miten voit tuoda dataa.
  4. Muokkaa dataa.
  5. Valitse oikealta Päivitä.
  6. Korosta päivitettävät rivit ja sarakkeet.
  7. Valitse Päivitä valittu väli.
  8. Valitse päivitettävä Salesforce-lähdeobjekti.
  9. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Lisää: Vie kaikki laskentataulukon data Salesforceen uusina tietueina.
    • Päivitä: Päivitä aiemmat Salesforce-tietueet.
    • Lisää tai Päivitä: Luo uusia tietueita tai päivitä aiemmat Salesforce-tietueet.
  10. Valitse tulossarake.
  11. Valitse Valmis.

Datan päivittäminen

Voit päivittää Sheetsiin aiemmin tuotujen raporttien datan manuaalisesti tai määritetyn aikataulun mukaisesti.
  1. Avaa taulukko Google Sheetsissä.

2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten Salesforcen dataliitin ja sitten Avaa.

3. Valitse oikeata reunasta Päivitä.

• Jos haluat luoda automaattisen päivitysaikataulun, valitse Luo ja sitten Valitse aikaväli (4, 8 tai 24 tuntia) avattavasta valikosta ja sitten Luo.

• Voit päivittää datan manuaalisesti kerran klikkaamalla Päivitä.

Datan poistaminen

Tärkeää: Tämä ominaisuus poistaa Sheetsissä korostamasi tietueet Salesforcesta. Käytä tätä harkiten. Katso Salesforcen ohjekeskuksesta, miten voi palauttaa poistetun datan.

1. Avaa taulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten Salesforcen dataliitin ja sitten Avaa.
  3. Tuo muutettava data. Katso, miten voit tuoda dataa.
  4. Klikkaa laajennusruudusta Poista.
  5. Korosta poistettavat rivit ja sarakkeet.
  6. Valitse Päivitä valittu väli.
  7. Valitse poistettava Salesforce-lähdeobjekti.
  8. Valitse ensisijainen avainsarake.
  9. Valitse Poista.

Lue lisää skripteistä ja laajennuksista

Laajennuksiin sovelletaan Google Apps ‑skriptien lisäehtoja.