De functie AFRONDEN.BOVEN.WISK

De functie AFRONDEN.BOVEN.WISK rondt een getal naar boven af op het eerstvolgende gehele getal of op het eerstvolgende veelvoud van een opgegeven significantie. De functie geeft ook aan of het getal naar 0 toe of van 0 af wordt afgerond, afhankelijk van de modus.

Onderdelen van de functie AFRONDEN.BOVEN.WISK

AFRONDEN.BOVEN.WISK(getal; [significante]; [modus])

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
getal De waarde die naar boven wordt afgerond op het eerstvolgende gehele getal of, indien opgegeven, op het eerstvolgende veelvoud van de significante.
significante getal wordt afgerond op een veelvoud van deze waarde. [OPTIONEEL: de standaardwaarde is 1]
modus Als getal negatief is, geeft dit de richting voor afronden aan. Als de waarde 0 of leeg is, wordt deze naar boven naar nul toe afgerond. Anders wordt de waarde naar beneden afgerond van nul af. [OPTIONEEL]

Voorbeeldformules

AFRONDEN.BOVEN.WISK(5,4)
AFRONDEN.BOVEN.WISK(32; 5)
AFRONDEN.BOVEN.WISK(-26,2; 10; 1)

Opmerkingen

• Standaard worden positieve getallen met decimalen naar boven afgerond op het eerstvolgende gehele getal. 4,3 wordt bijvoorbeeld afgerond op 5.
  • Standaard worden negatieve getallen met decimalen naar boven (naar nul toe) afgerond op het eerstvolgende gehele getal. -4,7 wordt bijvoorbeeld afgerond op -4.

Voorbeelden

A B
1 Formule Resultaat
2 =AFRONDEN.BOVEN.WISK(11,2) 12
3 =AFRONDEN.BOVEN.WISK(-8,8) -8
4 =AFRONDEN.BOVEN.WISK(7,7;0,2) 7,8
5 =AFRONDEN.BOVEN.WISK(-10,2;2;-1) -12
6 =AFRONDEN.BOVEN.WISK(-42;10;-1) -50

Gerelateerde functies

• AFRONDEN.BOVEN: Rondt het opgegeven getal naar boven af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een opgegeven significantie.
  • AFRONDEN.NAAR.BOVEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen, waarbij altijd naar boven wordt afgerond op de volgende geldige waarde.
  • AFRONDEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen volgens de standaardregels.
  • AFRONDEN.BENEDEN.WISK: Rondt een getal naar beneden af op het eerstvolgende gehele veelvoud van de opgegeven 'significante'. Negatieve getallen worden naar nul toe of van nul af afgerond, afhankelijk van de modus.
  • AFRONDEN.BENEDEN: Rondt een getal naar beneden af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een opgegeven significantie.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.