PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN-funktio (CEILING.MATH)

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen. Sen moodi määrittää, pyöristetäänkö negatiiviset luvut nollaa kohti vai nollasta poispäin.

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN-funktion osat

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(luku, [merkitsevyys], [moodi])

Osa Kuvaus Huomioitavaa
luku Arvo, joka pyöristetään ylöspäin lähimpään kokonaislukuun tai merkitsevyys-argumentin lähimpään kerrannaiseen (jos määritetty).
merkitsevyys Arvo, jonka kerrannaiseen luku pyöristetään. [VALINNAINEN: oletuksena 1]
moodi Määrittää pyöristyssuunnan, jos luku on negatiivinen. Jos moodi on 0 tai tyhjä, luku pyöristetään ylöspäin kohti nollaa. Muussa tapauksessa luku pyöristetään alaspäin pois nollasta. [VALINNAINEN]

Esimerkkikaavat

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(5.4)
PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(32, 5) PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(-26.2, 10, 1)

Huomioitavaa

• Desimaaleja sisältävät positiiviset luvut pyöristetään oletuksena ylöspäin lähimpään kokonaislukuun. Esimerkiksi 4.3 pyöristetään ylöspäin arvoksi 5.
  • Desimaaleja sisältävät negatiiviset luvut pyöristetään oletuksena ylöspäin lähimpään kokonaislukuun kohti nollaa. Esimerkiksi -4.7 pyöristetään arvoksi -4.

Esimerkkejä

A B
1 Kaava Tulos
2 =PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(11.2) 12
3 =PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(-8.8) -8
4 =PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(7.7,0.2) 7.8
5 =PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(-10.2,2,-1) -12
6 =PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS.MATEMAATTINEN(-42,10,-1) -50

Aiheeseen liittyvät funktiot

• PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS: PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.
  • PYÖRISTÄ.DES.YLÖS: Pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina ylöspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.
  • PYÖRISTÄ: PYÖRISTÄ-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään perusehtojen mukaan.
  • PYÖRISTÄ.KERR.ALAS.MATEMAATTINEN: Pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen. Negatiiviset luvut pyöristyvät nollaa kohti tai nollasta poispäin moodi-argumentin mukaan.
  • PYÖRISTÄ.KERR.ALAS: PYÖRISTÄ.KERR.ALAS-funktio pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.