De functie BETA.INV

De functie BETA.INV retourneert de waarde van de inverse cumulatieve bètaverdelingsfunctie voor de opgegeven kans, de vormparameters en het domein van de oorspronkelijke bètaverdeling.

Onderdelen van de functie BETA.INV

BETA.INV(kans; alfa; bèta; ondergrens; bovengrens)

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
kans De kans waarvoor de functie wordt geëvalueerd. Moet een waarde tussen 0 en 1 (beide waarden zijn inbegrepen).
alfa De eerste vormparameter van de verdeling. Moet positief zijn.
bèta De tweede vormparameter van de verdeling. Moet positief zijn.
ondergrens Ondergrens van het domein van de oorspronkelijke bètaverdeling. De standaardwaarde is 1.
bovengrens Bovengrens van het domein van de oorspronkelijke bètaverdeling. De standaardwaarde is 1.

Voorbeeldformules

BETA.INV(0,65;1234;7;1;3)
BETA.INV(0,3;5;1)
BETA.INV(A4;3;2;-1;1)

Voorbeeld

Als je de waarde van de inverse cumulatieve bètafunctie bij de kans 0,13 wilt weten, moet je de parameters bepalen als alfa = 5, bèta = 1 en domein [-1, 1].

A B C D E F G
1 Formule Kans Alfa Bèta Ondergrens Bovengrens Resultaat
2 =BETA.INV(0,13; 5; 1; -1; 1) 0,13 5 1 -1 1 0,33

Gerelateerde functies

BETA.VERD: De functie BETA.VERDretourneert de kans op een bepaalde waarde zoals gedefinieerd door de bètaverdelingsfunctie.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.