Funktionen BETA.INV

Funktionen BETA.INV värdet av den inverterade kumulativa betafördelningsfunktionen för sannolikhet, formparametrar och domän för den ursprungliga betafördelningen.

BETA.INV-funktionens delar

BETA.INV(sannolikhet; alfa; beta; nedre_gräns; övre_gräns)

Del Beskrivning Kommentarer
sannolikhet Sannolikheten som funktionen ska utvärderas med. Värdet måste ligga mellan -1 och 1.
alfa Den första formparametern i fördelningen. Måste vara ett positivt värde.
beta Den andra formparametern i fördelningen. Måste vara ett positivt värde.
nedre_gräns Nedre gränsen för den ursprungliga betafördelningens domän. Standardvärdet är 1.
övre_gräns Övre gränsen för den ursprungliga betafördelningens domän. Standardvärdet är 1.

Exempelformler

BETA.INV(0,65;1,234;7;1;3)
BETA.INV(0,3;5;1)
BETA.INV(A4;3;2;-1;1)

Exempel

Om du vill veta värdet för den inverterade kumulativa betalfunktionen vid sannolikhet 0,13 ska du parametrisera det med = 5, beta = 1 och domän [-1, 1].

A B C D E F G
1 Formel Sannolikhet Alfa Beta Nedre gräns Övre gräns Resultat
2 =BETA.INV(0,13; 5; 1; -1; 1) 0,13 5 1 -1 1 0,33

Relaterade funktioner

BETA-FÖRD: Funktionen BETA.FÖRD returnerar sannolikheten för ett visst värde enligt definition i betafördelningsfunktionen.