Funksjonen AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS (CEILING.PRECISE)

Funksjonen AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS runder av et tall opp til nærmeste heltall eller multiplum av angitt signifikans. Tallet rundes opp hvis det er positivt eller negativt.

Delene i funksjonen AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS

AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS(tall; [signifikans]; [modus])

Del Beskrivelse Merknader
tall Verdien som skal avrundes opp til nærmeste heltall eller nærmeste multiplum av signifikans.
signifikans Tallet som tall skal rundes av til et multiplum av. Fortegnet til signifikans blir oversett.  [VALGFRITT: 1 som standard]

Eksempelformler

AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS(-10,5; 1)
AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS(96; 10) AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS(-23,25; 0,1)

Merknader

• Som standard avrundes positive tall med desimaler opp til nærmeste heltall. For eksempel avrundes 4,3 opp til 5.
  • Negative tall rundes av opp mot null. For eksempel avrundes -4,3 opp til -4.

Eksempler

A B
1 Formel Resultat
2 =AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS(-10,5; 1) -10
3 =AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS(96; 10) 100
4 =AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.PRESIS(-23,25; 0,1) 23,2

Beslektede funksjoner

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.

Søk
Slett søket
Lukk søkefunksjonen
Hovedmeny
true
Søk i brukerstøtte