Funktionen LOFT.PRECISE (CEILING.PRECISE)

Funktionen LOFT.PRECISE runder et tal op til det nærmeste heltal eller heltalsmultiplum med den angivne signifikans. Hvis tallet er positivt eller negativt rundes det op.

Dele af en LOFT.PRECISE-formel

LOFT.PRECISE(tal; [signifikans])

Del Beskrivelse Noter
tal Den værdi, der skal rundes op til nærmeste heltalsmultiplum af signifikans.
signifikans Det tal, hvis multipla tal skal afrundes til. Fortegnet for signifikans ignoreres.  [VALGFRIT: 1 som standard]

Eksempel på formler

LOFT.PRECISE(-10,5; 1)
LOFT.PRECISE(96; 10) LOFT.PRECISE(-23,25; 0,1)

Noter

• Som standard rundes positive tal med decimaler op til nærmeste heltal. For eksempel rundes 4,3 op til 5.
  • Negative tal rundes op (mod nul). For eksempel rundes -4,3 op til -4.

Eksempler

A B
1 Formel Resultat
2 =LOFT.PRECISE(-10,5; 1) -10
3 =LOFT.PRECISE(96; 10) 100
4 =LOFT.PRECISE(-23,25; 0,1) 23,2

Relaterede funktioner

• AFRUND.LOFT: Funktionen AFRUND.LOFT runder et tal op til det nærmeste heltalsmultiplum med den angivne betydning.
  • LOFT.MAT: Funktionen LOFT.MAT runder et tal op til det nærmeste heltal eller heltalsmultiplum med den angivne signifikans. Det angiver også, om tallet er afrundet mod eller væk fra 0 afhængigt af tilstanden.
  • RUND.OP: Runder et tal op til et bestemt antal decimaler. Der afrundes altid op til næste gyldige trin.
  • AFRUND: Funktionen AFRUND afrunder et tal til et bestemt antal decimaler i henhold til standardreglerne.
  • AFRUND.GULV: Funktionen AFGRUND.GULV runder et tal ned til det nærmeste heltalsmultiplum med den angivne betydning.
  • AFRUND.BUND.MAT: Funktionen AFRUND.BUND.MAT runder et tal ned til det nærmeste heltal eller et multiplum med den angivne "signifikans", hvor negative tal afrundes mod eller væk fra 0 afhængigt af tilstanden.
  • AFRUND.GULV.PRECISE: Funktionerne AFRUND.GULV.PRECISE runder et tal ned til det nærmeste heltal eller nærmeste heltalsmultiplum med den angivne betydning.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.