Frys, grupper, skjul eller slå sammen rader og kolonner

Du kan fryse, gruppere, skjule og slå sammen kolonner, rader og celler i et regneark.

Frys eller opphev frysingen av rader eller kolonner

For å feste data på ett sted og fortsatt kunne se dem når du ruller nedover eller bortover siden, kan du fryse rader eller kolonner.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg en rad eller kolonne du vil fryse eller oppheve frysingen av.
  3. Øverst på siden velger du Visning og deretter Frys.
  4. Velg antallet rader eller kolonner som skal fryses.

For å oppheve frysingen velger du en rad eller kolonne. Øverst på siden klikker du deretter på Visning og deretter Frys og deretter Ingen rader eller Ingen kolonner.

Gruppér eller opphev grupperingen av rader eller kolonner

Du kan organisere og oppsummere beslektede data ved å gruppere rader og kolonner.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg radene eller kolonnene du vil gruppere eller oppheve grupperingen av.
  3. Øverst klikker du på «Data» og velger blant følgende alternativ:
  • Gruppér rader
  • Gruppér kolonner
  • Opphev grupperingen for radene
  • Opphev grupperingen for kolonnene

For å utvide eller skjule grupperte rader eller kolonner klikker du på pluss (+) eller minus (-) ved siden av de aktuelle radene eller kolonnene.

Skjul kolonner eller rader
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på en rad eller kolonne for å markere den.
    • For å markere flere rader eller kolonner på én gang kan du trykke på og holde nede kommandotasten på tastaturet mens du klikker på de aktuelle radene eller kolonnene.
  3. Høyreklikk og velg Skjul rad eller Skjul kolonne i menyen som dukker opp. En pil vises over den skjulte raden eller kolonnen.

Hvis du vil vise en rad eller kolonne på nytt, klikker du på pilen der radnummeret eller kolonnebokstaven var.

Slå sammen rader eller kolonner
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg radene, kolonnene eller cellene som skal slås sammen.
  3. Øverst klikker du på Format og deretter Slå sammen celler. Velg deretter hvordan du vil at cellene skal slås sammen.

Beslektede artikler