Frys, gruppér, skjul eller flet rækker og kolonner

Du kan fryse, gruppere, skjule eller flette regnearkets kolonner, rækker eller celler.

Frys eller frigør rækker eller kolonner

Hvis du vil fastgøre data på det samme sted og se det, når du scroller, kan du fryse rækker eller kolonner.

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Vælg en række eller kolonne, du vil fryse eller frigøre.
  3. Øverst skal du klikke på Vis  og derefter Frys.
  4. Vælg, hvor mange rækker eller kolonner, der skal fryses.

For at frigøre, vælg en række eller kolonne. Klik derefter øverst på Se  og derefter Frys  og derefter Ingen rækker eller Ingen kolonner.

Gruppér eller ophæv gruppering for rækker eller kolonner

Du kan organisere og opsummere relaterede data ved at gruppere rækker og kolonner.

1. Åbn et regneark på din computer i Google Sheets
  2. Vælg de rækker eller kolonner, du vil gruppere eller ophæve gruppering for.
  3. Øverst skal du klikke på Data og vælge, hvad du vil gøre:
  • Gruppér rækker
  • Gruppér kolonner
  • Ophæv gruppering af rækker
  • Ophæv gruppering af kolonner

Hvis du vil udvide eller skjule grupperede rækker eller kolonner, skal du klikke på plus (+) eller minus (-) ud for rækkerne eller kolonnerne.

Skjul rækker eller kolonner
  1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Klik på en række eller kolonne for at markere den.
    • Hvis du vil markere flere rækker eller kolonner, skal du holde kommandotasten på dit tastatur nede og klikke på de rækker eller kolonner, du vil markere.
  3. Højreklik, og vælg Skjul række eller Skjul kolonnei den menu, der vises. En pil vises over den skjulte række eller kolonne.

Hvis du vil vise en række eller kolonne igen, skal du klikke på pilen, hvor rækketallet eller kolonnebogstavet plejede at være.

Flet rækker eller kolonner
  1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Vælg de rækker, kolonner eller celler, der skal flettes.
  3. Øverst skal du klikke på Formatér  og derefter Flet celler og derefter vælge, hvordan cellerne skal flettes.

Relaterede artikler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.