Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Rijen en kolommen vastzetten, groeperen, verbergen of samenvoegen

Je kunt kolommen, rijen of cellen in een spreadsheet vastzetten, groeperen, verbergen of samenvoegen.

Rijen of kolommen vastzetten of losmaken

Je kunt rijen of kolommen vastzetten als je bepaalde gegevens op dezelfde plaats wilt houden, zodat ze tijdens het scrollen zichtbaar blijven.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Selecteer een rij of kolom die je wilt vastzetten of losmaken.
  3. Klik bovenaan op Weergeven en dan Vastzetten.
  4. Selecteer het aantal rijen of kolommen dat je wilt vastzetten.

Je kunt een rij of kolom eenvoudig weer losmaken. Selecteer hiervoor eerst de rij of kolom en klik vervolgens bovenaan op Weergeven en dan Vastmaken en dan Geen rijen of Geen kolommen.

Rijen of kolommen groeperen of dit ongedaan maken

Je kunt gerelateerde gegevens ordenen en samenvatten door rijen en kolommen te groeperen.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Selecteer de rijen of kolommen die je wilt groeperen of waarvan je de groepering wilt opheffen.
  3. Klik bovenaan op Gegevens en kies wat je wilt doen:
  • Rijen groeperen
  • Kolommen groeperen
  • Groeperen van rijen ongedaan maken
  • Groeperen van kolommen ongedaan maken

Je kunt gegroepeerde rijen of kolommen uit- of samenvouwen door naast de rijen of kolommen op het plusteken (+) of minteken (-) te klikken.

Rijen of kolommen verbergen
  1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Klik op een rij of kolom om deze te markeren.
    • Wil je meerdere rijen of kolommen markeren, houd dan de Command-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik op de rijen of kolommen die je wilt markeren.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Rij verbergen of Kolom verbergen in het menu dat wordt geopend. Je ziet nu een pijl boven de verborgen rij of kolom.

Je kunt een rij of kolom weer zichtbaar maken door te klikken op de pijl waar het rijnummer of de kolomletter stond.

Rijen of kolommen samenvoegen
  1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Selecteer de rijen, kolommen of cellen die je wilt samenvoegen.
  3. Klik bovenaan op Opmaak en dan Cellen samenvoegen en selecteer hoe je de cellen wilt samenvoegen.