Functie C.WORTEL (IMSQRT)

The IMSQRT function computes the square root of a complex number.

Onderdelen van de functie C.WORTEL

De formule C.WORTEL wordt geschreven als =C.WORTEL(complex_getal).

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
complex_getal Het complexe getal waaruit de vierkantswortel wordt getrokken.

Voorbeeldformules

C.WORTEL(2)

C.WORTEL("3+2i")

Opmerkingen

• Deze functie is gelijk aan het toepassen van C.MACHT(complex_getal; 0,5).
  • Het is niet mogelijk om met de functie WORTEL de vierkantswortel uit een negatief reëel getal te trekken. Maar je kunt wel de functie C.WORTEL gebruiken om de vierkantswortel te trekken uit een complex getal dat een component met een negatief reëel getal bevat.

Voorbeelden

A B
1 Formule Resultaat
2 =C.WORTEL(4) 2
3 =C.WORTEL("3+4i") 2+i
4 =C.WORTEL("3-4j") 2-j
5 =C.WORTEL(COMPLEX(3; 4)) 2+i

Verwante functies

C.MACHT: The IMPOWER function returns a complex number raised to a power.

COMPLEX: Creëert een complex getal van opgegeven reële en imaginaire coëfficiënten.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.

Zoeken
Zoekopdracht wissen
Zoekfunctie sluiten
Hoofdmenu
true
Zoeken in het Helpcentrum