KOMPLEKSI.NELIÖJ-funktio

KOMPLEKSI.NELIÖJ-funktio laskee kompleksiluvun neliöjuuren.

KOMPLEKSI.NELIÖJ-funktion osat

KOMPLEKSI.NELIÖJ-kaavan muoto on =KOMPLEKSI.NELIÖJ(kompleksiluku).

Osa Kuvaus Huomioitavaa
kompleksiluku Kompleksiluku, jonka neliöjuuri lasketaan.

Esimerkkikaavat

KOMPLEKSI.NELIÖJ(2)

KOMPLEKSI.NELIÖJ("3+2i")

Huomioitavaa

• Tämä funktio vastaa funktiota KOMPLEKSI.POT(kompleksiluku, 0,5).
  • NELIÖJUURI-funktiota ei voi käyttää negatiivisen reaaliluvun neliöjuuren laskemiseen, mutta KOMPLEKSI.NELIÖJ-funktiolla voidaan laskea sellaisen kompleksiluvun neliöjuuri, jolla on negatiivinen reaalilukuosa.

Esimerkkejä

A B
1 Kaava Tulos
2 =KOMPLEKSI.NELIÖJ(4) 2
3 =KOMPLEKSI.NELIÖJ("3+4i") 2+i
4 =KOMPLEKSI.NELIÖJ("3-4j") 2-j
5 =KOMPLEKSI.NELIÖJ(KOMPLEKSI(3, 4)) 2+i

Aiheeseen liittyvät funktiot

KOMPLEKSI.POTKOMPLEKSI.POT-funktio palauttaa kompleksiluvun korotettuna potenssiin.

KOMPLEKSI: KOMPLEKSI-funktio luo kompleksiluvun, kun sille annetaan reaali- ja imaginaariosat.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.