Functie C.MACHT (IMPOWER)

The IMPOWER function returns a complex number raised to a power.

Onderdelen van de formule C.MACHT

De formule C.MACHT wordt geschreven als =C.MACHT(complex_grondtal; exponent).

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
complex_grondtal Het complexe getal dat wordt verheven tot de macht 'exponent'.
  • Kan worden geschreven als a ∓ bi of a ∓ bj.
exponent De exponent waartoe 'complex_grondtal' wordt verheven.
  • Moet een getal zijn.

Voorbeeldformules

C.MACHT("4-3i";0.5)

C.MACHT(A2;B2)

C.MACHT("2j";-7)

Opmerkingen

• De machtsverheffing van een complex getal wordt als volgt gedefinieerd:
    • (a+bi)n = rn(cosθ + isinθ), waarbij
    • r = √(x2 + y2) en θ = arctan(b/a)

Voorbeelden

A B
1 Formule Resultaat
2 =C.MACHT("5+2i"; 3) 65+142i
3 =C.MACHT("-1-j"; -1) -0.5+0.5j
4 =C.MACHT("0,732-5.349i"; -0,138) 0,776914096672106+0,155872432042838i

Verwante functies

COMPLEX: Creëert een complex getal van opgegeven reële en imaginaire coëfficiënten.

C.REEEL.DEEL: Retourneert de reële coëfficiënt van een complex getal.

C.IM.DEEL: Retourneert de imaginaire coëfficiënt van een complex getal.

MACHT: Retourneert een getal verheven tot een bepaalde macht.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.