KOMPLEKSI.POT-funktio (IMPOWER)

KOMPLEKSI.POT-funktio palauttaa kompleksiluvun korotettuna potenssiin.

KOMPLEKSI.POT-kaavan osat

KOMPLEKSI.POT-kaavan muoto on =KOMPLEKSI.POT(kompleksikantaluku, eksponentti).

Osa Kuvaus Huomioitavaa
kompleksikantaluku Kompleksiluku, joka korotetaan eksponentin potenssiin.
  • Tämä voidaan kirjoittaa ∓ bi tai ∓ bj.
eksponentti Eksponentti, johon kompleksikantaluku korotetaan.
  • Arvon on oltava luku.

Esimerkkikaavat

KOMPLEKSI.POT("4-3i",0.5)

KOMPLEKSI.POT(A2,B2)

KOMPLEKSI.POT("2j",-7)

Huomioitavaa

• Kompleksiluvun eksponentiaali määritetään seuraavasti:
    • (a+bi)n = rn(cosθ + isinθ), jossa
    • r = √(x2 + y2) ja θ = arctan(b/a)

Esimerkkejä

A B
1 Kaava Tulos
2 =KOMPLEKSI.POT("5+2i", 3) 65+142i
3 =KOMPLEKSI.POT("-1-j", -1) -0.5+0.5j
4 =KOMPLEKSI.POT("0.732-5.349i", -0.138) 0.776914096672106+0.155872432042838i

Aiheeseen liittyvät funktiot

KOMPLEKSI: KOMPLEKSI-funktio luo kompleksiluvun, kun sille annetaan reaali- ja imaginaariosat.

KOMPLEKSI.REAALI: Palauttaa kompleksiluvun reaaliosan.

KOMPLEKSI.IMAG: Palauttaa kompleksiluvun imaginaariosan.

POTENSSI: Palauttaa luvun korotettuna potenssiin.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.