Funktionen IMAGPOTENS (IMPOWER)

Funktionen IMAGPOTENS returnerer et komplekst tal opløftet til en potens.

Dele af en IMAGPOTENS-formel

Formlen IMAGPOTENS er formateret som =IMAGPOTENS(komplekst_grundtal, eksponent).

Del Beskrivelse Noter
komplekst_grundtal Det komplekse tal, der skal opløftes til "eksponent" potens.
  • Kan skrives som et ∓ bi eller a ∓ bj.
eksponent Den eksponent, som komplekst_grundtal skal opløftes til.
  • Værdien skal være et tal.

Eksempel på formler

IMAGPOTENS("4-3i"; 0,5)

IMAGPOTENS(A2;B2)

IMAGPOTENS("2j";-7)

Noter

• Eksponeringen af et komplekst tal defineres som følger:
    • (a+bi)n = rn(cosθ + isinθ), hvor
    • r = √(x2 + y2) og θ = arctan(b/a)

Eksempler

A B
1 Formel Resultat
2 =IMAGPOTENS("5+2i"; 3) 65+142i
3 =IMAGPOTENS("-1-j"; -1) -0.5+0.5j
4 =IMAGPOTENS("0,732-5,349i", -0,138) 0,776914096672106+0,155872432042838i

Relaterede funktioner

KOMPLEKS: Funktionen KOMPLEKS opretter et komplekst tal med reelle og imaginære koefficienter.

IMAGREELT: Returnerer den reelle koefficient af et komplekst tal.

IMAGINÆR: Returnerer den imaginære koefficient af et komplekst tal.

POTENS: Returnerer et tal opløftet til en potens.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.