Functie C.LN (IMLN)

The IMLN function returns the logarithm of a complex number, base e (Euler's number).

Onderdelen van de formule C.LN

De formule C.LN wordt geschreven als =C.LN(getal).

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
getal De invoerwaarde van de logaritmische functie.
  • Het getal kan in gewone nummers worden geschreven (bijvoorbeeld 1) om als reëel getal te worden geïnterpreteerd.
  • Het getal kan als geciteerde tekst worden geschreven om zowel de reële als complexe coëfficiënt op te geven.

Voorbeeldformules

C.LN("3+4i")

C.LN(A2)

C.LN("4+2j")

Opmerkingen

• C.LN is gelijk aan LN voor alle niet-complexe waarden die groter zijn dan nul.
  • C.LN is gelijk aan LOG met het grondtal e, of EXP(1), voor alle niet-complexe waarden die groter zijn dan nul.
  • De natuurlijke logaritme van een complex getal wordt als volgt gedefinieerd:
    • ln(x+yi) = √(x2+y2) + i tan-1(y/x)

Voorbeelden

A B
1 Formule Resultaat
2 =C.LN("1+i") 0,346573590279973+0,785398163397448i
3 =C.LN("4+2j") 1,497866136777+0,463647609000806i
4 =C.LN("-4.6") 1,52605630349505+3,14159265358979i

Verwante functies

LN: Retourneert de logaritme van een getal, grondtal e (Euler-getal).

COMPLEX: Creëert een complex getal van opgegeven reële en imaginaire coëfficiënten.

C.IM.DEEL: Retourneert de imaginaire coëfficiënt van een complex getal.

C.REEEL.DEEL: Retourneert de reële coëfficiënt van een complex getal.

C.LOG10: Retourneert de logaritme van een getal, grondtal 10.

LOG: Retourneert de logaritme van een getal met een opgegeven grondtal.

EXP: Retourneert het Euler-getal e (~2,718) verheven tot een macht.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.