Funktionen IMAGLN (IMLN)

Funktionen IMAGLN returnerer logaritmen for et komplekst tal, grundtal e (Eulers tal).

Dele af en IMAGLN-formel

Formlen IMAGLN er formateret som =IMAGLN(tal).

Del Beskrivelse Noter
tal Inputværdien for logaritmefunktionen.
  • Antallet kan skrives som almindelige tal, f.eks. 1, som skal fortolkes som et reelt tal.
  • Antallet kan skrives som citeret tekst for at angive både de reelle og komplekse koefficienter.

Eksempel på formler

IMAGLN("3+4i")

IMAGLN(A2)

IMAGLN("4+2j")

Noter

• IMAGLNsvarer til LN for alle ikke-komplekse værdier, der er større end nul.
  • IMAGLN svarer til LOG, der er angivet som grundtal for e eller EKSP(1), for alle ikke-komplekse værdier, der er større end nul.
  • Den naturlige logaritme for et komplekst tal defineres som følger:
    • Ln(x+yi) = √(x2+y2) + i tan-1(y/x)

Eksempler

A B
1 Formel Resultat
2 =IMAGLN("1+i") 0,346573590279973+0,785398163397448i
3 =IMAGLN("4+2j") 1,497866136777+0,463647609000806i
4 =IMAGLN("- 4,6") 1,52605630349505+3,14159265358979i

Relaterede funktioner

LN: Returnerer et tals logaritme, grundtal e (Eulers tal).

KOMPLEKS: Funktionen KOMPLEKS opretter et komplekst tal med reelle og imaginære koefficienter.

IMAGINÆR: Returnerer den imaginære koefficient af et komplekst tal.

IMAGREELT: Returnerer den reelle koefficient af et komplekst tal.

LOG10: Returnerer logaritmen af et tal, grundtal 10.

LOG: Returnerer et tals logaritme ud fra et grundtal.

EKSP: Returnerer Eulers tal, e (~2,718) opløftet til en potens.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.