Een enquête maken met Google Formulieren

Met Google Formulieren kunt u op makkelijke en efficiënte wijze evenementen plannen, enquêtes rondsturen, polls houden, leerlingen overhoren of andere gegevens verzamelen. U kunt een formulier maken vanuit Google Drive of vanuit een bestaande spreadsheet die de reacties op uw formulier kan registreren.

Een formulier maken vanuit Drive

Een formulier maken in Google Drive om een poll, enquête of quiz te houden of op andere wijze informatie te verzamelen:

1. Ga naar Drive op drive.google.com.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Nieuw, plaats de muisaanwijzer op Meer en kies Google Formulieren.
    • Ziet u Nieuw niet? Mogelijk gebruikt u dan een oudere versie van Drive. Klik in dat geval op Maken in de linkerbovenhoek en vervolgens op Formulier.
  3. Er wordt automatisch een nieuw formulier geopend.

In de formuliersjabloon kunt u alle gewenste vragen toevoegen. U kunt uw formulier ook indelen door koppen toe te voegen en uw formulier op te delen in meerdere pagina's. Meer informatie over het bewerken van formulieren.

Een formulier maken vanuit een spreadsheet in Google Spreadsheets

Een formulier maken vanuit een spreadsheet in Google Spreadsheets om een poll, enquête of quiz te houden of op andere wijze informatie te verzamelen:

1. Open de gewenste spreadsheet, klik op het menu Invoegen en selecteer Formulier.
  2. Vervolgens wordt in een bericht boven aan de pagina gemeld dat een nieuw formulier is gemaakt.
  3. Klik in het bericht op Voeg hier uw vragen toe om te beginnen met het bewerken van het formulier. Of klik op Sluiten als u het bericht wilt sluiten en door wilt gaan met de bewerkingen in uw spreadsheet.
    • Opmerking: Als u dit bericht sluit, kunt u uw formulier op elk gewenst moment bewerken door het menu Formulier te selecteren en op Formulier bewerken te klikken.
  4. Er wordt automatisch een nieuw formulier gemaakt. Onder aan uw spreadsheet ziet u nu een nieuwe tab met het label 'Formulierreacties'. Hier worden alle reacties op uw formulier toegevoegd.

Nadat u het formulier heeft gemaakt, kunt u vragen, koppen en pagina-einden toevoegen en bewerken. U kunt ook kiezen hoe reacties op uw formulier worden verzameld.