Brug regler for betinget formatering i Google Sheets

Celler, rækker eller kolonner kan formateres til at ændre tekst- eller baggrundsfarve, hvis de opfylder visse betingelser. Det kan f.eks. være, hvis de indeholder et bestemt ord eller et bestemt tal.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg de celler, du vil anvende formatregler for.
  3. Klik på Formatér og derefter Betinget formatering. Der åbnes en værktøjslinje til højre.
  4. Opret en regel.
    • Én farve: Vælg den betingelse, der skal aktivere reglen, under "Formatér celler, hvis". Under "Formateringsstil" skal du vælge, hvordan cellen skal se ud, når betingelserne opfyldes.
    • Farveskala: Vælg farveskala under "Se forhåndsvisning". Vælg derefter en minimum- og maksimumværdi samt en valgfri middelværdi. Du kan vælge værdikategorien ved at klikke på den nedadvendte pil Nedadvendt pil.
  5. Klik på Udfør.
Eksempel

En underviser kan fremhæve testresultater for at se, hvilke elever der fik mindre end 80 %.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg testresultaterne.
  3. Klik på Formatér og derefter Betinget formatering.
  4. Klik på Mindre end under "Formatér celler, hvis". Hvis der allerede findes en regel, skal du klikke på den eller på Tilføj ny regel og derefter Mindre end.
  5. Klik på Værdi eller formel, og indtast 0,8.
  6. Du kan vælge en rød farve ved at klikke på Udfyld Fyldfarve.
  7. Klik på Udfør. De dårlige resultater fremhæves med rødt.

Brug avanceret betinget formatering

Brug tilpassede formler med betinget formatering

Du kan bruge tilpassede formler til at anvende formatering på én eller flere celler på baggrund af indholdet i andre celler.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg de celler, du vil formatere.
  3. Klik på Formatér og derefter Betinget formatering.
  4. Klik på Tilpasset formel er under rullemenuen "Formatér celler, hvis. Hvis der allerede findes en regel, skal du klikke på den eller på Tilføj ny regel og derefter Tilpasset formel er.
  5. Klik på Værdi eller formel, og tilføj formlen og reglerne.
  6. Klik på Udfør.

Bemærk! Formler kan kun henvise til det samme ark ved hjælp af standardnotation (='arknavn'!celle). Hvis du vil henvise til et andet ark i formlen, skal du bruge funktionen INDIREKTE.

Eksempel 1

Sådan fremhæver du indhold, hvis der er mere end én forekomst af den samme værdi i dine data:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg det område, du vil formatere. Det kan f.eks. være cellerne A1 til A100.
  3. Klik på Formatér og derefter Betinget formatering.
  4. Klik på Tilpasset formel er under rullemenuen "Formatér celler, hvis. Hvis der allerede findes en regel, skal du klikke på den eller på Tilføj ny regel og derefter Tilpasset formel er.
  5. Skriv reglen for første række. I dette tilfælde ville reglen være "=TÆL.HVIS($A$1:$A$100, A1)> 1".
  6. Vælg andre formateringsegenskaber.
  7. Klik på Udfør.

Eksempel 2

Sådan formaterer du en hel række baseret på værdien af en af cellerne i den pågældende række:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg det område, du vil formatere, f.eks. kolonnerne A:E.
  3. Klik på Formatér og derefter Betinget formatering.
  4. Klik på Tilpasset formel er under rullemenuen "Formatér celler, hvis. Hvis der allerede findes en regel, skal du klikke på den eller på Tilføj ny regel og derefter Tilpasset formel er.
  5. Skriv reglen for første række. Hvis du f.eks. vil gøre hele rækken grøn, hvis værdien i kolonne B er "Ja", skal du skrive en formel som f.eks. "=$B1="Ja"".
  6. Vælg andre formateringsegenskaber.
  7. Klik på Udfør.

Absolutte og relative referencer

Det er ofte nødvendigt at indsætte dollartegn ($) foran bogstaver og tal i formler, så formateringen anvendes ved hjælp af absolutte referencer i stedet for relative referencer (A1 til B1, A2 til B2).

Brug jokertegn med betinget formatering

Du kan bruge jokertegn til at matche flere udtryk. Jokertegn kan bruges med felterne "Teksten indeholder" eller "Teksten indeholder ikke" ved formateringen.

• Hvis du vil matche et enkelt tegn, skal du bruge et spørgsmålstegn (?). En tekstregel med "a?c" ville f.eks. formatere celler med "abc", men ikke "ac" eller "abbc".
  • Hvis du vil matche nul (0) eller flere tegn, skal du bruge en stjerne (*). En tekstregel med "a*c" ville f.eks. formatere celler med "abc", "ac" og "abbc", men ikke "ab" eller "ca".
  • Hvis du vil matche et spørgsmålstegn eller en stjerne i teksten, kan du bruge escape til jokertegnet ved at indsætte en tilde (~) foran dem. En tekstregel med "a ~?c" ville f.eks. formatere celler med "a?c", men ikke "abc" eller "a~?c".

Bemærk!

• Hvis du vil fjerne en regel, skal du holde markøren over reglen og klikke på Fjern Fjern.
  • Regler evalueres i den rækkefølge, de er angivet i. Den første regel, der træder i kraft, definerer formatet af cellen eller området. Hvis du vil ændre rækkefølgen på regler, skal du klikke på dem og trække dem.
  • Hvis du kopierer fra en celle eller et område, der er omfattet af formateringsregler, følger reglerne med, når du indsætter de kopierede data.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.