Selectievakjes toevoegen en gebruiken

Je kunt selectievakjes toevoegen aan cellen in een spreadsheet. Selectievakjes kunnen heel handig zijn, bijvoorbeeld om een ​​project bij te houden, een presentielijst in te vullen of een takenlijst af te vinken.

Selectievakjes invoegen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de cellen waaraan je selectievakjes wilt toevoegen.
  3. Klik in het menu bovenaan op Invoegen en vervolgens Selectievakje.
  4. Selecteer eventueel selectievakjes die je wilt verwijderen en druk op Verwijderen.

Opmerking: Je kunt selectievakjes gebruiken met diagrammen, filters, draaitabellen en functies.

Selectievakjes met aangepaste waarden toevoegen

Je kunt selectievakjes met aangepaste waarden toevoegen. De aangepaste aangevinkte waarde kan bijvoorbeeld Ja en de niet-aangevinkte waarde Nee zijn.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de cellen waaraan je selectievakjes wilt toevoegen.
  3. Klik in het menu bovenaan op Gegevens en vervolgens Gegevensvalidatie.
  4. Kies naast Criteria de optie Selectievakje.
  5. Klik op Aangepaste celwaarden gebruiken.
  6. Voer naast Aangevinkt een waarde in.
  7. Voer eventueel naast 'Niet aangevinkt' een waarde in.
  8. Klik op Opslaan.