Tehtävien automatisointi Google Sheetsissä

Voit säästää aikaa automatisoimalla toistuvia tehtäviä makrojen avulla.

Makron luominen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella osoitteessa sheets.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten Makrot ja sitten Tallenna makro.
  3. Valitse alareunasta, minkätyyppistä soluviittausta haluat makron käyttävän:
    • Käytä absoluuttisia viittauksia: Makro suoritetaan juuri tallentamassasi solussa. Jos esimerkiksi lihavoit solun A1, makro lihavoi aina solun A1 riippumatta siitä, mitä solua klikkasit.
    • Käytä suhteellisia viittauksia: Makro suoritetaan valitsemassasi ja läheisissä soluissa. Jos esimerkiksi tallennat makron, jolla lihavoit solut A1 ja B1, voit käyttää sitä myöhemmin solujen C1 ja D1 lihavoimiseen.
  4. Tee tehtävä, jonka haluat tallentaa. Kun olet valmis, valitse Tallenna.
  5. Nimeä makro, luo sille oma pikanäppäin ja valitse Tallenna.
    • Huom. Apps-skripti luodaan, kun luot makron Google Sheetsissä. Voit muokata kyseistä Apps-skriptiä valitsemalla yläreunasta Työkalut ja sitten Ohjelman muokkaustyökalu.

Voit suorittaa makron klikkaamalla Laajennukset ja sitten Makrot ja sitten valitse haluamasi makro.

Makron muokkaaminen

Voit muuttaa makron nimeä, lisätä pikanäppäimen, muokata skriptiä tai poistaa makron.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella osoitteessa sheets.google.com.
  2. Klikkaa yläreunasta Laajennukset ja sitten Makrot ja sitten Hallinnoi makroja.
  3. Tee haluamasi muutokset. Voit poistaa makron tai muokata skriptiä valitsemalla makron kohdalta Lisää Lisää
  4. Valitse Päivitä.

Makron ajoittaminen

Voit ajoittaa makron suorittamisen toimintojen, kalenteripäivitysten, aikavälien tai valitun päivän ja kellonajan mukaan.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Klikkaa Työkalut ja sitten Skriptin muokkaustyökalu.
  3. Valitse yläreunasta Muokkaa ja sitten Nykyisen projektin käynnistimet.
  4. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää käynnistin ja valitse haluamasi asetukset.
  5. Valitse Tallenna.

Omien funktioiden tuominen

Voit tuoda Google Apps ‑skriptin avulla luotuja omia funktioita.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella osoitteessa sheets.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Laajennukset ja sitten Makrot ja sitten Tuo makro.
  3. Valitse tuotavan funktion kohdalta Lisää funktio.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.