Tehtävien automatisointi Google Sheetsissä

Voit säästää aikaa automatisoimalla toistuvia tehtäviä makrojen avulla.

Makron luominen

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Makrot ja sitten Tallenna makro.
  3. Valitse alareunasta viitatun solun tyyppi, jota haluat makron käyttävän:
    • Käytä absoluuttisia viittauksia: Makro suoritetaan juuri tallentamassasi solussa. Jos esimerkiksi lihavoit solun A1, makro lihavoi aina solun A1 riippumatta siitä, mitä solua klikkasit.
    • Käytä suhteellisia viittauksia: Makro suoritetaan valitsemassasi ja läheisissä soluissa. Jos esimerkiksi tallennat makron, jolla lihavoit solut A1 ja B1, voit käyttää sitä myöhemmin solujen C1 ja D1 lihavoimiseen.
  4. Viimeistele tallennettava tehtävä. Kun olet valmis, valitse Tallenna.
  5. Nimeä makro, luo sille oma pikanäppäin ja valitse Tallenna.
    • Huom. Apps-skripti luodaan, kun luot makron Google Sheetsissä. Voit muokata kyseistä Apps-skriptiä valitsemalla yläreunasta Työkalut ja sitten Skriptin muokkaustyökalu.

Voit suorittaa makron klikkaamalla Työkalut ja sitten Makrot ja sitten haluamasi makro.

Makron muokkaaminen

Voit muuttaa makron nimeä, lisätä pikanäppäimen, muokata skriptiä tai poistaa makron.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Makrot ja sitten Hallinnoi makroja.
  3. Tee muutokset. Voit poistaa makron tai muokata skriptiä valitsemalla makron kohdalta Lisää Lisää
  4. Valitse Päivitä.

Makron ajoittaminen

Voit ajoittaa makron suorittamisen toimintojen, kalenteripäivitysten, aikavälien tai valitun päivän ja kellonajan mukaan.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Klikkaa Työkalut ja sitten Skriptin muokkaustyökalu.
  3. Valitse yläreunasta Muokkaa ja sitten Nykyisen projektin käynnistimet.
  4. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää käynnistin ja valitse haluamasi asetukset.
  5. Valitse Tallenna.

Omien funktioiden tuominen

Voit tuoda Google Apps ‑skriptin avulla luotuja omia funktioita.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko osoitteessa sheets.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Makrot ja sitten Tuo.
  3. Valitse tuotavan funktion kohdalta Lisää funktio.