Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Afdrukken vanuit Google Spreadsheets

Je kunt een spreadsheet op verschillende manieren afdrukken door marges, pagina-einden, kopteksten, voetteksten en andere opties aan te passen.

Spreadsheets, losse bladen of geselecteerde cellen afdrukken

1. Open op je computer een spreadsheet op sheets.google.com.
  2. Selecteer de gewenste cellen of het gewenste blad als je slechts een deel van de spreadsheet wilt afdrukken.
  3. Klik bovenaan op Bestand en dan Afdrukken.
  4. Klik op Huidig blad.
    • Klik op Werkmap als je de hele spreadsheet wilt afdrukken.
    • Klik op Geselecteerde cellen als je de cellen wilt afdrukken die je in stap 2 hebt gekozen.
    • Klik op Huidig blad als je het blad wilt afdrukken dat je in stap 2 hebt gekozen.
  5. Klik op Volgende.
    • Gebruik je Chrome, klik dan op Afdrukken in het venster dat wordt geopend.
    • Gebruik je Firefox of Safari, dan wordt er automatisch een pdf-bestand gedownload. Kies in de pdf-viewer Bestand en dan Afdrukken.

Pagina-einden invoegen

1. Open op je computer een spreadsheet op sheets.google.com.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Klik op Aangepaste pagina-einden instellen.
  4. Sleep de lijnen naar het gewenste einde van de pagina. Elke rechthoek wordt op een eigen pagina afgedrukt.
    • Wil je een pagina-einde verwijderen, plaats de muisaanwijzer dan op de lijn en klik op Verwijderen Verwijderen.
  5. Klik op Pagina-einden bevestigen als je klaar bent.

Marges, kopteksten, voetteksten en pagina-instellingen aanpassen

Marges wijzigen

1. Open op je computer een spreadsheet op sheets.google.com.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Klik onder Marges op Normaal. Kies het gewenste type marge.
  4. Klik op Aangepaste getallen als je de marges wilt aanpassen. Voer vervolgens nieuwe getallen voor de marges in.

Kop- of voetteksten aanpassen

1. Open op je computer een spreadsheet op sheets.google.com.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Klik op Kop- en voetteksten.
  4. Kies de informatie die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Aangepaste velden bewerken als je de opmaak of locatie van de kop- of voettekst wilt wijzigen. Breng je wijzigingen aan en klik op Bevestigen​.

Rijen of kolommen herhalen op pagina's

Je kunt vastgezette rijen of kolommen herhalen op de af te drukken pagina's van de spreadsheet.

1. Open op je computer een spreadsheet op sheets.google.com.
  2. Zet een rij of kolom vast (als je dat nog niet hebt gedaan).
  3. Klik bovenaan op Bestand en dan Afdrukken.
  4. Klik op Kop- en voetteksten.
  5. Kies Vastgezette rijen herhalen of Vastgezette kolommen herhalen.

Afdrukstand of papierformaat wijzigen

1. Open op je computer een spreadsheet op sheets.google.com.
  2. Klik bovenaan op Bestand en dan Afdrukken.
  3. Klik onder Afdrukstand op Liggend of Staand.
  4. Kies onder Papierformaat het formaat papier waarop je wilt afdrukken. Wil je een ander papierformaat toevoegen, kies dan Aangepast formaat en geef de gewenste hoogte en breedte op.