Bruk låst modus under prøver og quizer

Du kan hjelpe elevene med å konsentrere seg mens de svarer på quizer og prøver på Chromebook. Når elevene svarer på en quiz i låst modus, kan de ikke besøke andre nettsteder eller åpne andre apper.

Om låst modus

I låst modus blir e-postadresser samlet inn, og quizene begrenses til domenet ditt. I låst modus

• kan ikke elevene bruke andre apper
  • er enkelte utvidelser og hurtigtaster slått av
  • blir læreren varslet via e-post hvis en elev går ut av quizen eller åpner en ny fane
  • blir læreren varslet via e-post hvis en elev åpner quizen på nytt i løpet av 30 dager
    • Merk: Hvis en elev åpner en quiz på nytt og det har gått 30 dager eller mer siden hen sist åpnet quizen, blir læreren ikke varslet.
  • Det kan hende at du bare får tilgang til quizen i løpet av et planlagt tidsrom.

Viktig: For å kunne bruke låst modus trenger du

Slå på låst modus

1. Åpne en quiz i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i quizen.
  3. Slå på Låst modus under «Chromebook-innstillinger».

Tilgjengelighetsfunksjoner og utvidelser i låst modus

Anbefalte Chrome-utvidelser
Fra Don Johnston:
  • Quizbot: En automatisk quizbygger for Skjemaer (for lærere).
  • Snap&Read: En tekstleser som kan oversette, tydeliggjøre og organisere ideer.
  • Co:Writer: Et skriveverktøy med ordforslag, talegjenkjenning og oversettelse.
For å lære mer om disse verktøyene kan du besøke Don Johnston-siden.
Fra Texthelp:
  • EquatIO: Konverterer inndataene dine til matematiske ligninger, formler m.m.
  • Read&Write for Google Chrome: Konverterer tekst til tale og tale til tekst, med bildeordbøker, fullføring av tekst m.m.

Tips: Hvis du ikke finner en bestemt tilgjengelighetsfunksjon, kan du bruke tilgjengelighetssnarveiene i stedet.

Hvis du ikke kan bruke låst modus

For lærere som holder quizer
For elever som svarer på quizer

Hvis du fortsatt ikke kan sette i gang quizen, må du kontakte læreren din.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.