De vergrendelde modus gebruiken voor toetsen

Je kunt leerlingen helpen zich te concentreren tijdens het maken van toetsen en testen op hun Chromebook. Leerlingen die een toets maken in de vergrendelde modus kunnen geen andere websites bekijken of andere apps openen.

Over de vergrendelde modus

De vergrendelde modus verzamelt e-mailadressen en beperkt toetsen tot alleen je domein. Enkele belangrijke punten als de vergrendelde modus is ingeschakeld:

• Leerlingen kunnen geen andere apps gebruiken.
  • Sommige extensies en sneltoetsen zijn uitgeschakeld.
  • De docent krijgt een e-mail als een leerling de toets afsluit of een ander tabblad opent.

Belangrijk: Als je de vergrendelde modus wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

Vergrendelde modus inschakelen

1. Open een toets in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Instellingen Instellingen en dan Toetsen.
  3. Vink het vakje naast 'Vergrendelde modus inschakelen' aan.

Toegankelijkheidsfuncties en -extensies in de vergrendelde modus

Aanbevolen toegankelijkheidsfuncties voor Chromebooks
  • ChromeVox (tekst-naar-spraak)
  • Modus voor hoog contrast
  • Volledig scherm vergroten
  • Gedockt vergrootglas
Aanbevolen Chrome-extensies
Van Don Johnston:
  • Quizbot: een automatische quizmaker voor Formulieren (voor docenten).
  • Snap&Read: een tekstlezer die ideeën kan vertalen, toelichten en ordenen.
  • Co:Writer: een schrijfhulptool met woordvoorspelling, spraakherkenning en vertaalfunctie.
Meer informatie over deze tools vind je op de site van Don Johnston.
Van Texthelp:
  • EquatIO: converteert je invoer naar wiskundige vergelijkingen, formules en meer.
  • Read&Write for Google Chrome: converteert tekst naar spraak en spraak naar tekst, met afbeeldingswoordenboeken, tekstvoorspelling en meer.

Tip: Kun je een toegankelijkheidsfunctie niet vinden, gebruik dan de sneltoetsen voor toegankelijkheid.

Als je de vergrendelde modus niet kunt gebruiken

Voor docenten die toetsen geven
Voor leerlingen die toetsen maken

Kun je de toets nog steeds niet starten, vraag dan je docent om hulp.