Brug låst tilstand til tests

Du kan hjælpe med at holde eleverne fokuserede, mens de gennemfører tests på deres Chromebooks. Når elever gennemfører en test i låst tilstand, kan de ikke kigge på andre websites eller åbne andre apps.

Om låst tilstand

I låst tilstand indsamles mailadresser, og tests begrænses til kun dit domæne. I låst tilstand:

• Kan elever ikke bruge andre apps.
  • Er nogle udvidelser og tastaturgenveje deaktiveret.
  • Underrettes underviseren via mail, hvis en elev afslutter testen eller åbner en anden fane.
  • Du kan muligvis kun få adgang til testen på planlagte tidsrum.

Vigtigt: Hvis du vil bruge låst tilstand, skal du bruge:

Aktivér låst tilstand

1. Åbn en test i Google Analyse.
  2. Klik på Indstillinger øverst i testen.
  3. Aktivér Låst tilstand under "Chromebook-indstillinger".

Hjælpefunktioner og udvidelser i låst tilstand

Anbefalede hjælpefunktioner til Chromebook
  • ChromeVox (oplæsning)
  • Tilstand med høj kontrast
  • Forstørrelse af fuld skærm
  • Fastgjort lup
Anbefalede Chrome-udvidelser
Fra Don Johnston:
  • Quizbot: En automatisk testopretter til Analyse (til lærere).
  • Snap&Read: En tekstlæser, der kan oversætte, tydeliggøre og organisere idéer.
  • Co:Writer: Et skrivehjælpeværktøj med ordforslag, talegenkendelse og oversættelse.
Du kan få flere oplysninger om disse værktøjer på Don Johnstons website.
Fra Texthelp:
  • EquatIO: Konverterer din indtastning til matematiske ligninger, formler og meget mere.
  • Read&Write til Google Chrome: Konverterer tekst til tale og tale til tekst med billedordbøger, tekstforslag og meget mere.

Tip: Hvis du ikke kan finde en hjælpefunktion, skal du bruge genveje til hjælpefunktioner i stedet.

Hvis du ikke kan bruge låst tilstand

For lærere, der giver tests
For elever, der skal gennemføre tests

Hvis du stadig ikke kan starte testen, skal du kontakte din lærer.