Verwijzen naar gegevens uit andere bladen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Binnen een spreadsheet kun je gegevens repliceren en van het ene naar het andere blad kopiëren.

Gegevens uit andere bladen in je spreadsheet ophalen

1. Ga op je computer naar docs.google.com/spreadsheets/.
  2. Open of maak een blad.
  3. Selecteer een cel.
  4. Typ =, gevolgd door de bladnaam, een uitroepteken en de cel die moet worden gekopieerd. Voorbeeld: =Blad1!A1 of ='Blad nummer twee'!B4.

Opmerking: Als een bladnaam spaties of andere niet-alfanumerieke symbolen bevat, plaats je er enkele aanhalingstekens omheen (zoals in het tweede voorbeeld hierboven).

Gegevens uit andere spreadsheets ophalen

Belangrijk: Als je in een andere spreadsheet naar een cel of celbereik wilt verwijzen, moet je de functie IMPORTRANGE gebruiken.

Als je gegevens uit andere spreadsheets wilt ophalen, gebruik je de functie IMPORTRANGE.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.