Tilpass pivottabeller

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan endre hvordan pivottabelldataene dine vises, sorteres, oppsummeres og filtreres.

Ordne og sortér kolonner eller rader

Du kan ordne og sortere dataene dine etter navnene eller de samlede verdiene til radene eller kolonnene i en pivottabell.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Rediger-knappen som vises nedenfor pivottabellen.
  3. Under «Rader» eller «Kolonner» klikker du på pilen under «Rekkefølge» eller «Sortér etter».

Merk: For å vise summen av en rad eller kolonne må du merke av for Vis totalsummer.

Endre utseendet til pivottabellen

Endre navn på overskrifter

Slik endrer du overskriften til en kolonne:

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Rediger-knappen som vises nedenfor pivottabellen.
  3. Klikk på et rad- eller kolonnenavn, og skriv inn et nytt navn.

Merk:

• Hvis du gir et felt nytt navn i Regneark etter at du har opprettet en pivottabell, endrer Regneark navnet på det samme feltet i redigeringsvinduet for pivottabeller til en kombinasjon av det forrige feltnavnet og det nye navnet i parentes. Når for eksempel GJENNOMSNITTLIG pris per enhet får det nye navnet Gjennomsnittspris i pivottabellen, blir navnet på feltet GJENNOMSNITTLIG pris per enhet (Gjennomsnittspris) i redigeringsvinduet for pivottabeller.
  • Du kan ikke gi nytt navn til «Sluttsum».
Vis en verdi som prosent

Du kan vise en verdi (f.eks. omsetningen i oktober) som en prosentandel av en helhet (f.eks. årsomsetningen).

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Rediger-knappen som vises nedenfor pivottabellen.
  3. Under «Verdier» går du til «Vis som» og klikker på Standard.
  4. Velg et alternativ fra menyen.
Gruppér data

Du kan velge et sett med verdier i en pivottabell og gruppere dem manuelt eller etter et regelsett.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Rediger-knappen som vises nedenfor pivottabellen.

Slik grupperer du manuelt:

1. Høyreklikk på cellene og venstreklikk deretter på Opprett pivotgruppe.
  2. Velg cellene du vil gruppere.

Slik grupperer du rader etter et regelsett:

1. Høyreklikk på en celle og venstreklikk deretter på Opprett en regel for pivotgruppering.
  2. For tall kan du velge en intervallstørrelse. Valgfritt: Velg når gruppene dine starter og slutter.
  3. Når du er ferdig, klikker du på OK.

Slik grupperer du rader etter dato eller klokkeslett:

1. Høyreklikk på en celle med datoformaterte data, og venstreklikk deretter på Opprett datogruppe for pivottabell.
  2. Velg dato- eller tidsperioden du vil gruppere etter.

Valgfritt: For å oppheve grupperingen høyreklikker du på et gruppert element, og deretter venstreklikker du på Opphev grupperingen av pivotelementer.

Filtrer data i en pivottabell

Du kan skjule data du ikke vil vise i tabellen.

1. Åpne et regneark med en pivottabell på en datamaskin.
  2. Klikk på Rediger-knappen som vises nedenfor pivottabellen.
  3. Ved siden av «Filtre» på høyre side klikker du på Legg til. Velg så et alternativ.
  4. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av «Viser alle elementer».
  5. Velg hvordan du vil filtrere:
    • Filtrer etter betingelse: Skriv din egen eller velg fra listen over betingelser, for eksempel hvis cellen ikke er tom, hvis mengden data er under et visst nivå, eller hvis teksten inneholder en bestemt bokstav eller et bestemt uttrykk.
    • Filtrer etter verdier: Fjern avmerkingen ved elementene du vil skjule, og klikk på OK.

Merknader

• Hvis du filtrerer etter verdi og deretter oppdaterer kildedataene, må du oppdatere pivottabellfilteret hvis du vil at de nye dataene skal vises i pivottabellen.
  • Når du filtrerer etter betingelser, kan du angi en verdi, en cellereferanse eller et felt fra dataene dine. Hvis du for eksempel velger «Større enn», kan du angi «10», «=Ark1!A1» eller «=Inntekter» (hvis dataene inneholder et felt som heter «Inntekter»).

Beslektede artikler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.