Pivot-taulukon muokkaaminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit muuttaa sitä, miten pivot-taulukon data luetteloidaan, järjestellään, koostetaan tai suodatetaan.

Sarakkeiden sekä rivien lajitteleminen ja järjesteleminen

Voit lajitella ja järjestellä dataa pivot-taulukon rivin tai sarakkeen nimen tai koottujen arvojen perusteella.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa pivot-taulukon alle avautuvaa Muokkaa-painiketta.
  3. Klikkaa Rivit- tai Sarakkeet-kohdassa olevaa Järjestys- tai Lajitteluperuste-kohdan alanuolta.

Huom. Jos haluat näyttää rivin tai sarakkeen kootut arvot, valitse Näytä kokonaismäärät.

Pivot-taulukon ulkoasun muuttaminen

Ylätunnisteen nimen muuttaminen

Sarakkeen ylätunnisteen muuttaminen:

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa pivot-taulukon alle avautuvaa Muokkaa-painiketta.
  3. Klikkaa rivin tai sarakkeen nimeä ja lisää uusi nimi.

Huomioitavaa

• Jos nimeät kentän uudelleen Sheetsissä pivot-taulukon luomisen jälkeen, Sheets nimeää saman kentän uudelleen pivot-taulukkoeditorissa. Uusi nimi muodostuu kentän vanhasta nimestä ja uudesta nimestä suluissa. Esimerkki: Kun yksikön hinta nimetään uudelleen keskihinnaksi pivot-taulukossa, kentän nimeksi tulee yksikön hinta (keskihinta) pivot-taulukkoeditorissa.
  • Yhteensä-kohtaa ei voi nimetä uudelleen.
Arvon näyttäminen prosentteina

Voit näyttää arvon (esim. lokakuun myynti) kokonaisuuden (esim. vuosimyynnin) prosenttiosuutena.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa pivot-taulukon alle avautuvaa Muokkaa-painiketta.
  3. Valitse Arvot-kohdassa olevasta Näytä-kohdasta Oletus.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto valikosta.
Datan ryhmittely

Voit valita joukon pivot-taulukon arvoja ja ryhmitellä ne manuaalisesti tai säännön perusteella.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Klikkaa pivot-taulukon alle avautuvaa Muokkaa-painiketta.

Manuaalinen ryhmittely:

1. Klikkaa soluja hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Luo pivot-ryhmä.
  2. Valitse solut, jotka haluat ryhmitellä.

Rivien ryhmittely säännön perusteella:

1. Klikkaa solua hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Luo pivot-ryhmäsääntö.
  2. Valitse lukuarvojen välin koko. Valinnainen: Valitse ryhmien alku ja loppu.
  3. Kun olet valmis, valitse OK.

Rivien ryhmittely päivämäärän tai kellonajan mukaan:

1. Klikkaa päivämäärämuotoista dataa sisältävää solua hiiren kakkospainikkeella ja klikkaa sitten Luo pivot-päivämääräryhmä.
  2. Valitse päivämäärä tai kellonaika, jonka mukaan haluat luoda ryhmän.

Valinnainen: Voit kumota ryhmän klikkaamalla ryhmään kuuluvaa kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla sitten Pura pivot-kohteiden ryhmä.

Pivot-taulukon datan suodattaminen

Voit piilottaa datan, jota et halua näyttää taulukossa.

1. Avaa pivot-taulukon sisältävä laskentataulukko tietokoneella.
  2. Klikkaa pivot-taulukon alle avautuvaa Muokkaa-painiketta.
  3. Valitse oikealta Suodattimet-kohdan vierestä Lisää. Valitse sitten vaihtoehto:
  4. Klikkaa Näytetään kaikki kohteet ‑kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  5. Valitse suodatustapa:
    • Suodata ehdon mukaan: Kirjoita oma ehto tai valitse ehto luettelosta. Voit suodattaa esimerkiksi ei-tyhjät solut, valittua lukua pienemmät tiedot tai tietyn kirjaimen tai ilmauksen sisältävän tekstin.
    • Suodata arvojen mukaan: Poista piilotettavien kohteiden valinta ja klikkaa OK.

Huomioitavaa

• Jos suodatat arvojen mukaan ja päivität lähdedatan tämän jälkeen, sinun on päivitettävä pivot-taulukon suodatin, jos haluat kyseisen datan näkyvän pivot-taulukossa.
  • Kun suodatat ehdon mukaan, voit valita dataan sisältyvän arvon, soluviittauksen tai kentän. Jos esimerkiksi valitset "Suurempi kuin" ‑vaihtoehdon, voit kirjoittaa 10, =Sheet1!A1 tai =Liikevaihto, jos dataan sisältyy Liikevaihto-niminen kenttä.