Tilpas en pivottabel

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan ændre, hvordan dine pivottabeldata vises, sorteres, opsummeres eller filtreres.

Ordne og sortere kolonner eller rækker

Du kan sortere og ordne dine data ved at pivotere tabelrækker eller kolonnenavne eller samlede værdier.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.
  3. Under "Rækker" eller "Kolonner" skal du klikke på pilen under "Rækkefølge" eller "Sortér efter".

Bemærk: Hvis du vil vise samlede antal for en række eller kolonne, skal du markere Vis samlede antal.

Ændr, hvordan din pivottabel ser ud

Skift overskriftsnavn

Sådan ændrer du kolonneoverskriften:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.
  3. Klik på navnet på en række eller kolonne, og angiv et nyt navn.

Bemærk!

• Hvis du omdøber et felt i Sheets, efter du har oprettet en pivottabel, omdøber Sheets det samme felt i redigeringsværktøjet til pivottabeller til en sammenkædning af det forrige feltnavn og det nye navn i parentes. Hvis GENNEMSNITLIG pris pr. enhed f.eks. omdøbes til Gennemsnitlig pris i pivottabellen, bliver navnet på feltet til pris pr. enhed (gennemsnitlig pris) i redigeringsværktøjet til pivottabeller.
  • Du kan ikke omdøbe "Samlet antal".
Vis en værdi som en procentdel

Du kan vise en værdi (f.eks. Salg i oktober) som en procentdel af en helhed (f.eks. Årligt salg).

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.
  3. Under "Værdier" skal du under "Vis som” klikke på Standard.
  4. Vælg en mulighed i menuen.
Gruppér data sammen

Du kan vælge et sæt værdier i en pivottabel og gruppere dem manuelt eller med en regel.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.

Sådan grupperer du manuelt:

1. Højreklik på cellerne, og klik derefter på Opret pivotgruppe.
  2. Vælg de celler, du vil gruppere sammen.

Sådan grupperer du rækker sammen efter en regel:

1. Højreklik på en celle, og klik derefter på Opret regel for pivotgruppe.
  2. For tal skal du vælge en intervalstørrelse. Valgfrit: Vælg, hvornår dine grupper skal starte og slutte.
  3. Når du er færdig, skal du klikke på OK.

Sådan grupperer du rækker sammen efter dato eller tidspunkt:

1. Højreklik på en celle med datoformaterede data, og klik derefter på Opret datagruppe for pivot.
  2. Vælg en dato eller et tidsrum, du vil gruppere efter.

Valgfrit: Hvis du vil ophæve gruppering, skal du højreklikke på et grupperet element og derefter klikke på Ophæv gruppering af pivotelementer.

Filtrér data i en pivottabel

Du kan skjule data, som du ikke vil have vist i din tabel.

1. Åbn et regneark med en pivottabel på din computer.
  2. Klik på pop op-knappen Rediger under pivottabellen.
  3. Klik på Tilføj til højre ved siden af "Filtre". Vælg derefter en af mulighederne.
  4. Klik på ned-pilen Nedadvendt pil ud for "Alle elementer vises".
  5. Vælg, hvordan du vil filtrere:
    • Filtrer efter betingelse: Skriv din egen, eller vælg på listen med betingelser, f.eks. hvis cellen ikke er tom, hvis data er mindre end et bestemt tal, eller hvis teksten indeholder et bestemt bogstav eller en bestemt sætning.
    • Filtrér efter værdier: Fjern markeringen af de elementer, du vil skjule, og klik på OK.

Noter

• Hvis du filtrerer efter værdi og derefter opdaterer dine kildedata, skal du opdatere dit pivottabelfilter, hvis du ønsker, at dataene skal vises i pivottabellen.
  • Når du filtrerer efter betingelse, kan du indtaste en værdi, en cellereference eller et felt fra dine data. Hvis du f.eks. Vælger "Større end", kan du indtaste 10, =Ark1! A1 eller =Omsætning, hvis dine data har et felt kaldet Omsætning.