Sarjan tai luettelon automaattinen luominen

Automaattisen täytön avulla voit luoda numero-, kirjain- ja päivämääräsarjoja Google Sheetsissä.

Sarjan viimeistely automaattisen täytön avulla

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
  2. Kirjoita sarakkeen tai rivin vähintään kahteen vierekkäiseen soluun tekstiä, lukuja tai päivämääriä.
  3. Korosta solut. Oikeaan alakulmaan ilmestyy pieni sininen ruutu.
  4. Vedä sinistä ruutua haluamasi solumäärä pysty- tai vaakasuunnassa.
    • Jos solut muodostavat päivämäärä- tai lukusarjan, sarjaa jatketaan valituilla soluilla.
    • Jos solut eivät muodosta päivämäärä- tai lukusarjaa, arvojen luetteloa toistetaan valituilla soluilla.

Vinkki: Saatat huomata automaattisen täytön ehdotuksia, joissa on arvojen esikatselu. Hyväksy ehdotus painamalla komento ⌘ ja sitten Enter.

Automaattisen täytön poistaminen käytöstä

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.

2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Automaattinen täydennys

3. Poista valinta Ota automaattinen täyttö käyttöön ‑kohdasta.