Felsöka felmeddelandet Något gick fel i Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär

Om du får ett felmeddelande av typen Något gick fel. Läs in på nytt eller Det går inte att läsa in filen, som hindrar dig från att redigera i Dokument, Presentationer eller Kalkylark, kan du felsöka problemet. Om du snabbt behöver få åtkomst till en fil och återuppta processen kan du använda lösningar för att återuppta arbetsflödet.
Andra vanliga felmeddelanden:
  • Ett fel uppstod. Uppdatera den här sidan eller öppna den igen om några minuter.
  • Ett serverfel uppstod. Tryck på Läs in igen i webbläsaren.

Grundläggande felsökning

Vänta fem minuter och läs in igen
Ibland visas ett felmeddelande och felet löser sig självt. Vänta i fem minuter och läs in sidan igen.
Förbättra internetanslutningen
Om du har en dålig internetanslutning kan du testa att flytta dig till en plats med mer stabil internetanslutning. Du kan också prova att använda en kabelanslutning när det är möjligt.
Uppdatera din inaktuella programvara eller enhet
Om du använder en äldre dator eller webbläsare kanske den inte uppfyller systemkraven för Dokument, Presentationer eller Kalkylark. Du kan även testa att öppna samma fil på en annan enhet. Om du kan öppna samma dokument på en annan dator kan problemet vara specifikt för din enhet. Du kan uppdatera webbläsaren till den senaste versionen.
De öppna flikarna sparas i webbläsaren och öppnas automatiskt efter omstarten. Dina inkognitofönster öppnas inte igen när Chrome har startat om.
Testa en annan webbläsare
Om du ofta ser felmeddelanden när du använder din vanliga webbläsare kan du testa med en annan webbläsare.
Dela redigeringsåtkomst med andra konton
Du kan dela redigeringsåtkomst till filen med ett annat konto och redigera filen med ett annat konto. Du kan dela filen i Google Drive utan att öppna filen.
Felsöka felmeddelandet: Den fil du har begärt existerar tyvärr inte
Om du får felmeddelandet Något gick fel kan det hända att du sedan får felmeddelandet Den fil du har begärt existerar tyvärr inte. Det här kan betyda att du inte har tillräckligt med lagringsutrymme i Google Drive. Du kan lägga till utrymme så här:

Avancerad felsökning

Rensa cacheminne och cookies
Ibland sparar webbläsare en del sidor för att kunna läsa in dem snabbt. Samtidigt kan en felsida memoreras så att den fortsätter visas för dig och ett felmeddelande aktiveras. Du kan hjälpa till att återställa detta genom att rensa cacheminne och cookies.
Tips! Om du använder andra webbläsare kan du även rensa cacheminne och cookies i Safari, Firefox och Microsoft Edge.
Inaktivera tillägg
Vissa tillägg i webbläsaren kan störa Dokument, Presentationer eller Kalkylark. Testa att öppna filen i ett inkognitofönster och logga in med ditt Google-konto. Sedan kan du inaktivera alla tillägg i Chrome.
Tips! Om du använder andra webbläsare kan du även inaktivera tillägg i Safari, Firefox och Microsoft Edge.
Aktivera offlineläge (endast webbläsaren Chrome)
Om du använder Chrome och installerar Chrome-tillägget för Google Dokument Offline kan du aktivera offlineläget och stänga av internetanslutningen. Då kan du spara de senast öppnade dokumenten på datorn utan internetanslutning. Du kan lösa problemet genom att inaktivera eller aktivera offlineläge.
  1. Öppna Google Drive på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Aktivera Offlineinställning.
  4. Om du vill arbeta offline öppnar du Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
Rensa appdata som har en värd (endast Chrome)
Appdata som har en värd avser data från appar som du har lagt till i Chrome från Chrome Web Store. Du kan lösa problemet genom att rensa appdata som har en värd.
  1. Öppna Google Chrome på datorn.
  2. Klicka på Chromeföljt av Rensa webbinformation högst upp.
  3. Klicka på Avancerat.
  4. Välj Appdata som har en värd.
  5. Klicka på Rensa data.
Importera filens data från ett nytt kalkylark (enbart Google Kalkylark)
Om problemet förekommer i Google Kalkylark och det inte går att skapa en kopia av filen på Drive kan du använda IMPORTRANGE för att importera data till ett nytt kalkylark och spara data. Om du vill använda IMPORTRANGE() måste du känna till originalfilens webbadress och fliknamn.
Viktigt! Formuleringar från det ursprungliga arbetsbladet importeras inte till dina nya kalkylark när du har använt IMPORTRANGE().

Steg för att återuppta arbetsflödet

Skapa en kopia av filen i Drive
Du kan skapa en kopia av filen och få tillgång till den nya kopian i Google Drive om felmeddelandet i Presentationer, Kalkylark eller Dokument hindrar dig från att göra ändringar i filen. Du kan fortsätta redigera i den kopierade filen.
  1. Öppna Google Drive på datorn.
  2. Högerklicka på filen.
  3. Klicka på Kopiera.
Tips! Du kan behöva vänta några sekunder innan du ser den kopierade filen på samma plats som den ursprungliga filen.
Ladda ned och ladda sedan upp en fil
Om felmeddelandet hindrar dig från att göra ändringar i din aktuella fil kan du även testa att ladda ned filerna till datorn från Google Drive och sedan ladda upp filen till Google Drive igen. Då skapas en ny fil med samma innehåll.

Ladda ned en fil

1. Öppna Google Drive på datorn.
  2. Högerklicka på filen.
  3. Klicka på Ladda ned.

Ladda upp en fil

1. Öppna Google Drive på datorn.
  2. Klicka på Ny.
  3. Klicka på Filuppladdning.
  4. Ladda upp filen.
Viktigt! Vissa funktioner i den nedladdade filen, till exempel versionshistorik, kan gå förlorade i den här processen.
Ladda ned filen till Drive och arbeta lokalt
Du kan också ladda ned filerna till datorn och spara ditt arbete med Google Drive. Du kan fortsätta arbeta genom att öppna den nedladdade filen på datorn om programvara som stöds har installerats. När felmeddelandet återställs kan du ladda upp filen till Google Drive igen eller bara kopiera och klistra in det nya arbetet i originalfilen.
Viktigt! Du kan förlora vissa funktioner, som versionshistorik, om du laddar ned filen och arbetar lokalt.

Hjälp oss att bli bättre och få hjälp i hjälpforumet

Om du fortfarande ser inläsningsfel kan du be om hjälp eller rapportera problemet.
  • Om du har fler frågor kan du gå till hjälpforumet för Google Dokumentredigerare och be om hjälp.
  • Om du vill rapportera ett problem öppnar du filen i Dokument, Kalkylark eller Presentationer och klickar på  Hjälp följt av Hjälp oss att bli bättre högst upp.