Feilsøk feilmeldingen «Noe gikk galt» i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer

Hvis du får en feilmelding, for eksempel «Noe gikk galt. Last inn tjenesten på nytt» eller «Kan ikke laste inn filen», slik at du ikke får redigert filer i Dokumenter, Presentasjoner eller Regneark, kan du feilsøke problemet. Hvis det haster å få tilgang til en fil og fortsette arbeidet, kan du bruke alternative løsninger for å gjenoppta arbeidsflyten.
Andre vanlige feilmeldinger:
  • «Det oppsto en feil. Prøv å laste inn denne siden på nytt, eller kom tilbake til den om et par minutter.»
  • «Det oppsto en tjenerfeil. Trykk på «Last inn på nytt» i nettleseren.»

Grunnleggende feilsøking

Vent i fem minutter, og last inn siden på nytt
Noen ganger når du ser en feilmelding, løses problemet av seg selv. Vent i fem minutter, og last inn siden på nytt.
Finn en bedre internettilkobling
Hvis du har dårlig internettilkobling, kan du prøve å flytte deg til et sted med mer stabil internettilgang. Du kan også prøve å bruke en kabeltilkobling når det er mulig.
Oppdater programvare eller enheter som er utdatert
Hvis du bruker en eldre datamaskin eller nettleser, kan det hende at den ikke overholder systemkravene for Dokumenter, Presentasjoner eller Regneark. Du kan også prøve å åpne den samme filen på en annen enhet. Hvis du får åpnet det samme dokumentet på en annen datamaskin, kan det hende at problemet er spesifikt for enheten. Du kan oppdatere nettleseren til den nyeste versjonen.
Nettleseren lagrer de åpne fanene og vinduene, og den gjenåpner dem automatisk når nettleseren starter på nytt. Inkognitovinduene dine åpnes ikke igjen når Chrome starter på nytt.
Prøv en annen nettleser
Hvis du ofte ser feilmeldinger i nettleseren du vanligvis bruker, kan du prøve en annen nettleser.
Del redigeringstilgang med andre kontoer
Du kan dele redigeringstilgang til filen med en annen konto og redigere filen med en annen konto. Du kan dele filen i Google Disk uten å åpne den.
Feilsøk feilmeldingen «Beklager, men filen du ba om, finnes ikke»
Hvis du får feilmeldingen «Noe gikk galt», kan det hende du får feilmeldingen «Beklager, men filen du ba om, finnes ikke». Dette kan bety at du ikke har nok plass i Google Disk. Slik kan du legge til plass:

Avansert feilsøking

Tøm bufferen og slett informasjonskapslene
Nettleseren kan enkelte ganger «huske» enkelte sider for å laste dem inn raskt. I løpet av prosessen kan den memorere en feilside og fortsette å vise den til deg, slik at en feilmelding blir utløst. Du kan bidra til å oppheve dette ved å tømme bufferen og fjerne informasjonskapslene.
Tips: Hvis du bruker andre nettlesere, kan du også tømme bufferen og slette informasjonskapslene i Safari .Firefox og Microsoft Edge.
Slå av utvidelser
Enkelte utvidelser i nettleseren kan skape forstyrrelser i Dokumenter, Presentasjoner eller Regneark. Prøv å åpne filen i et inkognitovindu, og logg på med Google-kontoen din. Deretter kan du slå av alle utvidelser i Chrome.
Tips: Hvis du bruker andre nettlesere, kan du også slå av utvidelser i Safari, Firefox og Microsoft Edge.
Slå på modus for bruk uten nett (bare for Chrome-nettleseren)
Hvis du bruker Chrome og installerer Chrome-utvidelsen Google Dokumenter uten nett, kan du slå på modus for bruk uten nett og slå av internettilkoblingen. På denne måten kan du lagre de sist åpnede dokumentene på datamaskinen uten internettilkobling. Hvis du slår modus for bruk uten nett av eller på, kan det bidra til å løse problemet.
  1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. Slå på «Uten nett»-innstillingen.
  4. For å jobbe uten nett, åpne Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
Slett vertsbaserte appdata (bare Chrome-nettleseren)
Vertsbaserte appdata henviser til data fra apper du har lagt til i Chrome fra Chrome Nettmarked. Du kan fjerne vertsbaserte appdata for å løse problemet.
  1. Åpne Google Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst klikker du på Chromeetterfulgt av Slett nettlesingsdata.
  3. Klikk på Avansert.
  4. Velg Appdata på vertstjener.
  5. Klikk på Slett data.
Importer fildata fra et nytt regneark (bare Google Regneark)
Hvis problemet forekommer i Google Regneark, og det ikke fungerer å opprette en kopi av filen i Disk, kan du ta vare på dataene ved å bruke IMPORTRANGE til å importere dem til et nytt regneark. For å bruke IMPORTRANGE() må du kjenne nettadressen til og navnet på den opprinnelige filen.
Viktig: Eventuelle formler fra det opprinnelige regnearket importeres ikke til de nye regnearkene etter at du har brukt IMPORTRANGE().

Slik gjenopptar du arbeidsflyten

Opprett en kopi av filen i Disk
Du kan lage en kopi av filen og få tilgang til den nye kopien i Google Disk hvis feilmeldingen i Presentasjoner, Regneark eller Dokumenter hindrer deg i å gjøre endringer i filen. Du kan fortsette å redigere den nylig kopierte filen.
  1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen.
  3. Klikk på Lag en kopi.
Tips: Det kan hende du må vente noen sekunder før du ser den kopierte filen på samme sted som den opprinnelige filen.
Last ned en fil, og last den deretter opp igjen
Hvis feilmeldingen hindrer deg i å gjøre endringer i den gjeldende filen, kan du også prøve å laste ned filene til datamaskinen fra Google Disk og laste opp filen til Google Disk på nytt. Da opprettes en ny fil med det samme innholdet.

Last ned en fil

1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen.
  3. Klikk på Last ned.

Last opp en fil

1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Klikk på Ny.
  3. Klikk på Filopplasting.
  4. Last opp filen.
Viktig: Denne prosessen kan medføre at du mister enkelte funksjoner i den nedlastede filen, for eksempel versjonsloggen, etter at du har lastet ned filen.
Last ned filen i Disk og jobb lokalt
Du kan også laste ned filene til datamaskinen og lagre arbeidet ditt ved hjelp av Google Disk. Du kan fortsette arbeidet ved å åpne den nedlastede filen fra datamaskinen hvis den støttede programvaren er installert. Når feilen er løst, kan du laste opp den nedlastede filen til Google Disk igjen, eller ganske enkelt kopiere det nyeste arbeidet du har gjort, og lime det inn i den opprinnelige filen.
Viktig: Du kan miste enkelte funksjoner, for eksempel versjonsloggen, hvis du laster ned filen og jobber lokalt.

Hjelp oss med å bli bedre, og få hjelp i brukerfellesskapet

Hvis du fortsatt ser feil ved innlasting, kan du be om hjelp eller melde fra om problemet.
  • Hvis du fortsatt har spørsmål, kan du gå til brukerforumet for Google Dokumenter-apper og be om hjelp.
  • For å melde fra om problemer, åpne Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-filen og klikk på Hjelp etterfulgt av Bidra til å gjøre produktet enda bedre øverst.