Feilsøk redigeringsproblemer i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Vids

Du kan feilsøke problemer som forhindrer deg fra å redigere filer i Dokumenter, Presentasjoner, Regneark eller Vids. Du kan følge trinnene nedenfor for å raskt få tilgang til og gjenoppta arbeidet med en fil.

Hvis dokumentet ikke kan åpnes, får du kanskje en av disse feilmeldingene:

• «Det oppsto en feil. Prøv å laste inn denne siden på nytt, eller kom tilbake til den om et par minutter.»
  • «Det oppsto en tjenerfeil. Trykk på Last inn på nytt i nettleseren.»

Hvis du får en av disse meldingene, last inn siden på nytt etter 5 minutter.

Feilsøkingstrinn

Slå av utvidelser
Noen nettleserutvidelser kan forstyrre bruken av Dokumenter, Presentasjoner, Regneark og Vids. Du kan prøve å logge på Google-kontoen din og åpne filen via privat surfing. Finn ut hva som forstyrrer redigeringen, ved å slå av utvidelsene én etter én.
Tips: Hvis du bruker en annen nettleser, kan du også slå av utvidelser i Safari, Firefox og Microsoft Edge.
Slett nettlesingsdata
Du kan slette nettlesingsdata, informasjonskapsler og bufrede filer. Se hvordan du tømmer bufferen og sletter informasjonskapsler i Chrome. Når du har slettet nettlesingsdataene, kan det hende du må logge på kontoen din på nytt.
Tips: Hvis du bruker en annen nettleser, kan du også tømme bufferen og slette informasjonskapslene i Safari, Firefox og Microsoft Edge.
Vent 5 minutter, og last inn siden på nytt
Noen ganger når du ser en feilmelding, løses problemet av seg selv. Vent i 5 minutter, og last inn siden på nytt.
Finn en bedre internettilkobling
Hvis du har dårlig internettilkobling, kan du prøve å flytte deg til et sted med mer stabil internettilgang. Du kan også prøve å bruke en kabeltilkobling når det er mulig.
Oppdater programvare eller enheter som er utdatert
Hvis du bruker en eldre datamaskin eller nettleser, kan det hende at den ikke overholder systemkravene for Dokumenter, Presentasjoner, Regneark eller Vids. Du kan også prøve å åpne den samme filen på en annen enhet. Hvis du får åpnet det samme dokumentet på en annen datamaskin, kan det hende at problemet er spesifikt for enheten. Du kan oppdatere nettleseren til den nyeste versjonen.
Nettleseren lagrer de åpne fanene og vinduene, og den gjenåpner dem automatisk når nettleseren starter på nytt. Inkognitovinduene dine åpnes ikke igjen når Chrome starter på nytt.
Prøv en annen nettleser
Hvis du ofte ser feilmeldinger i nettleseren du vanligvis bruker, kan du prøve en annen nettleser.
Viktig: Under testing i Gemini Alpha og Google Workspace Labs er Vids ikke tilgjengelig i Safari.
Del redigeringstilgang med andre kontoer
Du kan gi en annen konto redigeringstilgang til filen og redigere filen med den andre kontoen. Du kan dele filen i Google Disk uten å åpne den.

Gjenoppta arbeidet

Lag en kopi av filen i Disk
Viktig: Noen funksjoner, som versjonsloggen, er ikke tilgjengelig i kopier av filen.
  1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen.
  3. Klikk på Lag en kopi.
Tips: Det kan ta noen sekunder før den kopierte filen vises på det samme stedet som den opprinnelige filen.
Last ned filen, og last den opp igjen
Viktig: Noen funksjoner, som versjonsloggen, er ikke tilgjengelig i nedlastede versjoner av filen.
Last ned filen
  1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på filen.
  3. Klikk på Last ned.
    • Hvis du har installert støttet programvare, kan du jobbe med filen lokalt når du har lastet den ned.
Last opp filen
  1. Åpne Google Disk på en datamaskin.
  2. Klikk på Ny.
  3. Klikk på Filopplasting.
  4. Last opp filen.
Importer fildataene til et nytt regneark (bare Google Regneark)
Viktig: Når du bruker IMPORTRANGE(), blir ikke eventuelle formler fra det opprinnelige regnearket importert til det nye regnearket.
Bruk IMPORTRANGE til å bevare data og importere dem til et nytt regneark hvis
  • problemet oppstår i Google Regneark
  • du ikke kan løse problemet ved å kopiere filen i Disk
For å bruke IMPORTRANGE() må du ha nettadressen til den opprinnelige filen og det aktuelle fanenavnet.

Hjelp oss med å bli bedre, og få hjelp i brukerfellesskapet

Hvis du fortsatt ser feil ved innlasting, kan du be om hjelp eller melde fra om problemet.
  • Hvis du fortsatt har spørsmål, kan du gå til brukerforumet for Google Dokumenter-apper og be om hjelp.
  • For å rapportere problemer, åpne Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-filen og klikk på Hjelp etterfulgt av Bidra til å gjøre produktet enda bedre øverst.
Viktig: Denne artikkelen handler om Google Vids, et produkt som utvalgte kunder kan teste i alfaversjon. Det er også tilgjengelig for brukere i Google Workspace Labs – et program kun for inviterte, der brukere kan prøve nye AI-funksjoner. Brukere med tilgang til Google Vids kan invitere brukere med Workspace-konto til å se, redigere og samarbeide om videoer. Workspace Labs er for øyeblikket tilgjengelig på engelsk for betrodde testere. Det er kanskje ikke tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.