Problemen met bewerkingen in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren

Als het niet lukt om een Google-document, -spreadsheet, -presentatie of -formulier te openen of te bewerken, kun je het probleem mogelijk oplossen door de onderstaande stappen uit te voeren.

Opmerking: Heb je een probleem met Google Drive, bijvoorbeeld met het uploaden van bestanden of het synchroniseren van documenten, ga dan voor meer informatie naar het Helpcentrum van Google Drive.

Eerste stappen

Vernieuw de pagina

Als je een bestand niet kunt openen of bewerken, helpt het vaak om de pagina te vernieuwen. Kies hieronder je browser:

• Google Chrome: klik in de linkerbovenhoek op 'Deze pagina opnieuw laden' Opnieuw laden.
  • Safari: klik op Weergave en dan Laad pagina opnieuw.
  • Firefox: klik bovenaan op 'Huidige pagina vernieuwen' Opnieuw laden.
  • Internet Explorer: druk op F5 op je toetsenbord.
  • Microsoft Edge: druk op F5 op je toetsenbord.
Open het bestand in een andere browser

Controleer dit

Probeer dit

• Open het bestand op een andere computer of met een andere webbrowser, zoals Chrome, Safari of Firefox.
Controleer hoe het bestand is gedeeld

Als je een 'alleen weergeven'-bestand probeert te bewerken, heb je mogelijk onvoldoende toegangsrechten. Klik hier als je een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties niet kunt bewerken.

Probeer een kleiner bestand

Controleer of het bestand de maximale bestandsgrootte van de editors van Google Documenten niet overschrijdt.

Meer informatie over de maximale bestandsgrootte van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Geavanceerde stappen

Schakel browser-plug-ins en -extensies uit

Soms zijn browserplug-ins en -extensies de oorzaak van problemen met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Formulieren.

Kies hieronder je browser voor meer informatie:

Wis het cachegeheugen en verwijder de cookies

Kies hieronder je browser voor meer informatie over het wissen van het cachegeheugen en het verwijderen van cookies:

Schakel de optie voor offline toegang uit en weer in

Je kunt je bestanden offline bewerken als je dit hebt ingesteld. Meer informatie over offline werken in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Als je offline toegang hebt ingeschakeld, kun je een probleem soms oplossen door deze optie uit te schakelen en weer in te schakelen.

1. Open op je computer het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik linksboven op Menu Menu.
  3. Klik in de bovenhoek op Instellingen.
  4. Schakel Offline uit (als deze optie is ingeschakeld).
Controleer of de computer een firewall heeft

Als er een firewall is ingesteld, vraag je de domein- of netwerkbeheerder om je te helpen met de firewall- of serverinstellingen.

Heb je geen oplossing voor je probleem gevonden, dan kun je ook nog een vraag stellen in het forum van Google Documenten.