SORTN

De första n-objekten i en datauppsättning returneras när en sortering har utförts.

Exempelanvändning

SORTN(A1:A10; 2)

SORTN(A2:C20; 2; 2; B2:B20; TRUE)

SORTN(A2:C20; 2; 3; B2:B20; TRUE; 3; FALSE)

Syntax

SORTN(intervall; [n]; [läget_visa_likvärdiga_objekt]; [sortera_kolumn1; är_stigande1]; …)

• intervall – Den data som ska sorteras för att de första n-objekten ska hittas.
  • n – [VALFRITT – 1 som standard] Antal objekt som ska returneras. Måste vara större än 0.
  • display_ties_mode – [VALFRITT – 0 noll som standard] Detta tal motsvarar sättet som likvärdiga objekt visas på.
    • 0: Visa max de första n raderna i det sorterade intervallet.
    • 1: Visa max de första n raderna, samt eventuella ytterligare rader som är identiska med den n:te raden.
    • 2: Visa max de första n raderna efter att dubbletter av rader har tagits bort.
    • 3: Visa max de första n unika raderna, men visa alla dubbletter av dessa rader.
  • sort_column1 – [VALFRITT] – Kolumnindexet i range eller ett intervall utanför range som innehåller sorteringsvärdena. Ett intervall som anges som sort_column1 måste vara en enda kolumn med samma antal rader som range.

• is_ascending1 – [VALFRITT] – TRUE eller FALSE indikerar hur sort_column1 ska sorteras. Om TRUE anges sorteras den i stigande ordning. Om FALSE anges sorteras den i fallande ordning.
  • sort_column2; is_ascending2; ... – [VALFRITT] – I händelse av likvärdiga objekt används ytterligare kolumner och flaggor för sorteringsordning i rangordning.

Anteckningar

• intervall sorteras endast efter de angivna kolumnerna. Andra kolumner returneras i den ursprungliga ordningen.
  • Om sort_column1 och is_ascending1 inte är inkluderade utförs sorteringen enligt kolumnen med det lägsta indexet i range och efterföljande kolumner används för att sortera eventuella likvärdiga objekt.

Se även

• SORT: Sorterar raderna i en viss matris eller i ett visst område efter värden i en eller flera kolumner.
  • FILTER: Returnerar en filtrerad version av källområdet, returnerar endast rader eller kolumner som uppfyller de angivna villkoren.
  • MAX: Returnerar maxvärdet i en numerisk datauppsättning.
  • INDEX: Returnerar innehållet i en cell angiven av rad- och kolumnförskjutning.
  • STÖRSTA: Returnerar det n:te största elementet från en datauppsättning där n anges av användaren.

Exempel

Följande tabell används för nedanstående exempel.

A B C
1 Elev Poäng i test 1 Poäng i test 2
2 Alice 100 90
3 Robert 75 85
4 Carolina 80 85
5 David 100 95
6 Ellen 80 90

Formel Resultat
=SORTN(A2:C6)

Alice 100 90

=SORTN(A2:C6; 2)

Alice 100 90
Robert 75 85

=SORTN(A2:C6; 3; 0; B2:B6; FALSE)

Alice 100 90
David 100 95
Carolina 80 85

=SORTN(A2:C6; 3; 1; B2:B6; FALSE)

Alice 100 90
David 100 95
Carolina 80 85
Ellen 80 90

=SORTN(A2:C6; 3; 2; B2:B6; FALSE)

Alice 100 90
Carolina 80 85
Robert 75 85

=SORTN(A2:C6; 3; 3; B2:B6; FALSE)

Alice 100 90
David 100 95
Carolina 80 85
Ellen 80 90
Robert 75 85

=SORTN(A2:C6; 3; 3; 2; FALSE; 3; FALSE)

David 100 95
Alice 100 90
Ellen 80 90

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.