Velg en spørsmålstype for skjemaet

Du kan velge ulike typer spørsmål fra en meny:

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Legg til til høyre.
  3. Til høyre for spørsmålstittelen velger du hvilken type spørsmål du vil ha.
  4. Valgfritt: For å gjøre det obligatorisk for brukerne å svare på spørsmålet, slå Obligatorisk på eller av.
  5. Valgfritt: For å legge til «Beskrivelse»-feltet klikker du på Mer og så Beskrivelse.
  6. Valgfritt: For å se flere alternativer for hvert spørsmål, klikk på Mer .
Kort svar
Avsnitt
Flervalgsspørsmål
  • Du kan oppgi et sett med alternativer. Respondenter kan bare velge ett alternativ.

• Du kan inkludere «Annet» som et alternativ. Respondentene kan skrive inn et kort svar.

Avmerkingsbokser
  • Du kan oppgi et sett med alternativer. Respondentene kan velge flere svar.

• Du kan inkludere «Annet» som et alternativ. Respondentene kan skrive inn et kort svar.

Rullegardinmeny
  • Du kan oppgi et sett med alternativer. Respondenter kan bare velge ett alternativ.
Opplasting av fil

Du kan be respondenten om å laste opp en fil i skjemaet ditt.

Viktig:

• Du kan ikke bruke denne spørsmålstypen hvis:
  • Respondenter må logge på en Google-konto for å svare på spørsmålet.
  • Filer som lastes opp, lagres i en ny mappe i Google Disk for eieren av skjemaet.

Slik konfigurerer du spørsmål med filopplasting:

• Angi hvilke filtyper som kan lastes opp.
  • Konfigurer det maksimale antallet filer respondenter kan laste opp.
  • Velg den maksimale filstørrelsen respondenter kan laste opp.
Lineær skala

Du kan be respondentene om å oppgi en vurdering på en skala.

• Skalaen kan starte på null eller én.
  • Skalaen kan slutte på et heltall fra 2 til 10.
  • Du kan angi en etikett for hver ende av skalaen.
Flervalgsrutenett

Du kan opprette et rutenett der respondenter kan velge ett eller flere svar per rad.

Tips: Denne typen spørsmål brukes ofte til å vurdere flere alternativer innen en gitt kategori.

1. Legg til spørsmålet ditt i «Spørsmål»-feltet.
  2. Legg til alternativene for radene. For eksempel: A, B og C.
  3. Legg til alternativene for kolonnene. For eksempel: 1, 2 og 3. Respondenter kan bare velge én kolonne per rad.
  4. :Valgfritt: For å sikre at respondentene velger et alternativ fra hver kolonne, slå på «Krev svar i hver rad». Hvis respondenten ikke gjør dette, får hen en feilmelding og kan ikke fortsette.
  5. Valgfritt: Slik begrenser du svarene til ett valg per kolonne:
    1. Klikk på Mer nederst til høyre.
    2. Merk av i boksen ved siden av «Begrens til ett svar per kolonne».
  6. Valgfritt: Slik gjør du at rekkefølgen på radene endres tilfeldig hver gang undersøkelsen åpnes:
    1. Klikk på Mer nederst til høyre.
    2. Merk av i boksen ved siden av «Tilfeldig rekkefølge på rader».

Eksempel på «Begrens til ett svar per kolonne»

Inndata:

• Rader: A, B og C
  • Kolonner: 1, 2, 3

Resultat: Respondentene velger ett radelement (A, B, C) for hver kolonne (1, 2, 3). Hvis de merker av flere rader i én kolonne, får de en feilmelding.

Rutenett med avmerkingsbokser

Du kan opprette et rutenett der respondenter kan velge ett eller flere svar per rad.

Tips: Denne typen spørsmål brukes ofte til å vurdere flere alternativer innen en gitt kategori.

1. Legg til spørsmålet ditt i «Spørsmål»-feltet.
  2. Legg til alternativene for radene. For eksempel: A, B og C.
  3. Legg til alternativene for kolonnene. For eksempel: 1, 2 og 3.
  4. Valgfritt: For å sikre at respondentene velger et alternativ i kolonnene for hver rad, slå på «Krev svar i hver rad». Hvis respondenten ikke gjør dette, får hen en feilmelding og kan ikke fortsette.
  5. Valgfritt: Slik begrenser du svarene til ett valg per kolonne:
    1. Klikk på Mer nederst til høyre.
    2. Merk av i boksen ved siden av «Begrens til ett svar per kolonne».
  6. Valgfritt: Slik gjør du at rekkefølgen på radene endres tilfeldig hver gang undersøkelsen åpnes:
    1. Klikk på Mer nederst til høyre.
    2. Merk av i boksen ved siden av «Tilfeldig rekkefølge på rader».

Eksempel på «Begrens til ett svar per kolonne»

Inndata:

• Rader: A, B og C
  • Kolonner: 1, 2, 3

Resultat: Respondentene kan merke av flere kolonner (1, 2, 3) for hvert radelement (A, B, C). Hvis de merker av flere rader i én kolonne, får de en feilmelding.

Dato

Respondenter kan fylle ut en dato i formatet mm.dd.åååå.

For å ta med år eller klokkeslett, klikk på Mer nederst til høyre i spørsmålet.

Tid

Respondenter kan fylle ut

• Klokkeslett i tt:mm (AM/PM)
  • Varighet i timer, minutter og sekunder

For å bytte mellom tid og varighet, klikk på Mer nederst til høyre i spørsmålet.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.