Een vraag voor je formulier kiezen

Je kunt verschillende soorten antwoorden verzamelen met je formulier of quiz. Als je een Google-account voor je werk, school of een andere organisatie gebruikt, kun je mogelijk verschillende typen vragen gebruiken.

Meer informatie over hoe je een vraag aan een formulier toevoegt.

Een antwoord typen

Kort antwoord

Met korte openvragen:

Alinea

Met alineavragen:

Kiezen uit een lijst

Meerkeuze

Met meerkeuzevragen:

Selectievakjes

Met meerkeuzevragen:

Dropdownmenu

Met dropdownvragen:

Bestanden uploaden

Als je wilt dat mensen bestanden uploaden naar je formulier, moet je over een Google-account voor je werk of school beschikken.

Bestanden uploaden

Als je Google-apps gebruikt op het werk of op school, kunnen respondenten bestanden uploaden als reactie op een vraag:

Kiezen in een raster

Lineaire schaal

Met een lineaire schaal:

• Mensen kunnen je vraag beoordelen op een schaal.
  • Je schaal kan beginnen met 0 of 1.
  • Je schaal kan eindigen op een heel getal van 2 tot 10.
  • Je kunt voor elk uiteinde van de schaal een label instellen.
Raster

Met rastervragen:

• Je kunt een raster maken waarin mensen een of meer opties kunnen selecteren.
  • Als je de keuzemogelijkheid wilt beperken tot één optie per rij of kolom, klik je rechts onder de vraag op Meer Meer.
  • Als je de rijen in een willekeurig volgorde wilt weergeven, klik je rechts onder de vraag op Meer Meer.

Een datum en tijd selecteren

Datum

Wanneer je een datumvraag gebruikt:

• Mensen kunnen elke gewenste datum in dit vak invullen.
  • Als ook het jaartal en de tijd moeten worden opgenomen, klik je rechts onder de vraag op Meer Meer.
Tijd

Wanneer je een tijdvraag gebruikt:

• Mensen kunnen de tijd of duur invullen.
  • Als je wilt schakelen tussen de tijd of duur, klik je rechts onder de vraag op Meer Meer.